AFS:s partisekreterare jobbar som juridiskt ombud för asylsökande

POLITIK. Juristen Jessica Ohlson, som är partisekreterare i Alternativ för Sverige (AFS), har under de senaste åren företrätt 27 ungdomar som kommit till Sverige som ensamkommande. 13 av dem har fått avslag.

Juristen Jessica Ohlson från Nyköping får hård kritik efter ett framträdande vid Alternativ för Sveriges valmöte i hemstaden i somras, enligt Sveriges Radio P4 Sörmland.

Nu kräver gruppledarna för partierna i Nyköpings kommun att Migrationsverket slutar att anlita henne, och att de flyktingar som fått avslag också får en ny prövning.

Men Jessica Ohlson själv hävdar att hennes politiska åsikter inte har något med hennes arbete som juridiskt ombud för asylsökande att göra.

— Som jurist tillämpar jag de lagar som finns, och som politiker vill jag stifta nya. Det har jag inga problem att skilja på, säger Jessica Ohlson i en kommentar. Samtidigt håller hon på att avveckla sitt engagemang som juridiskt biträde hos Migrationsverket.

Magnus Bengtsson på Migrationsverket säger till P4 Sörmland att myndigheten inte kan åsiktsregistrera biträden.

Källa:
AFS-politiker företrädde asylsökande – nu riktas kritik

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Karl-Путин APhilipPålästFredrikaOscar Persson Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Grottbjörnen
Medlem

varför skulle detta vara ett större problem än de som vill massimportera? en byråkrat är en byråkrat och ska följa de regler som staten anger oavsett personliga värderingar, precis som denna kvinnan gör.
Annat kan sägas om sossebyråkrater, LO-byråkrater och deras mygel

Lingonet
Medlem

Precis, hur många sossar, vänsterpartister, moderater mm (oftast judar blir jurister) sitter inte i samma position?
Krav på avgång där?

Joss
Medlem

Ja, för alla advokater sympatiserar ju med alla mördare som de försvarar? Typiskt vänstern att inte kunna skilja på yrkesroll och åsikt. Därför att de själva saknar helt och hållet pliktkänsla eller skamkänslor så tror de att alla andra är lika usla.

Oscar Persson
Member
Oscar Persson

Ett sant föredöme för AfS, lol. Om man bryr sig om sitt folk så arbetar man inte med att hjälpa främlingar bosätta sig inom sitt folks livsrum. Oavsett hur professionell man kan vara i syn yrkesroll och oavsett hur bra man än är på att skilja mellan sitt yrke och sina politiska åsikter. Då tar man ett annat jobb istället. Man kan inte frångå vad som är moraliskt rätt med ursäkter som t.ex. ”jag bara utövar mitt yrke”. Det är faktiskt en stor skillnad på att företräda t.ex. en anklagad mördare jämfört med att hjälpa en främling bosätta sig här.… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Nu förstår man varför AfS ville hålla sin valvaka på en halalrestaurang med turkiska magdansare :)

Fredrika
Medlem

Jag fattar inte. Vad är det här om? På denna text verkar det som: 1) Gruppledarna för folkförräderipartierna vill stänga av Ohlson för att hon genom sina nazistiska böjelser bedriver politik i sin roll som företrädare av 27 skäggbarn på ett subversivt sätt så att skäggbarnen inte har fått PUT i Sverige. 2) Gruppledarna för folkförräderipartierna erkänner att ett jobb som företrädare för skäggbarn innebär att man ska se till att de får stanna i enlighet med åttaklöverns politik. Invadrarföreträdare som tillhör andra partier är därför ”politiska tjänstemän” som politikerna erkänner använda sig av för att styra tjänstemannakåren. Ohlsons tjänstefel… Läs mer »

Påläst
Medlem

Jag varnade tidigare för denna troliga judinna. Ohlsson är ett vanligt judenamn.

Fredrika
Medlem

a-ha! Ja det förklarar i så fall dubbelheten. Då har hon inga tankar på att stoppa invandringen, kan självklart ställa upp för afs samtidigt som hon tjänar på att lotsa invandrare in i Sverige. Hennes mål är i så fall både (((personliga))) och (((övergripande))). Now she makes ”sense”.

Philip
Medlem

Jag har väldigt svårt att tro att hon gjort detta för att tjäna pengar. Hon har fått en inblick i hur systemet fungerar som hon kan använda sig av politiskt.

Fredrika
Medlem

I så fall har åttaklöverns politiker rätt och de erkänner med sina protester att det är meningen en sådan tjänst ska användas för att tjäna immigrationsregeringens politik.

Spretiga kommentarer under denna notis. Det visar att för lite är känt om ärendet. Men oavsett hur det egentligen är utgör åttaklöverns krav på att straffa ut henne en varnande indikation på att det ligger en rutten hund begraven någonstans i strukturen.

Grottbjörnen
Medlem

tror inte det, och ohlsson är knappast ett judiskt namn, men visst kan ha fel

Karl-Путин A
Medlem

Släkting med ”juden” Clas Ohlson? Det finns 110 000 Olsson i Sverige med lite olika stavningar. Alla kan omöjligtvis vara judar – men ska man gå efter hennes näsa så…..