Afroamerikaner i gigantiskt slagsmål under Martin Luther King-parad

LAS VEGAS. Ett stort bråk med cirka 100 deltagare under en Martin Luther King-parad ledde till att 29 personer greps för våldsamt upplopp.

Dr. Martin Luther King. (CC Public Domain).

Martin Luther King-dagen firas fortfarande till minne av hans födelsedag och liv. I USA är den nationell helgdag sedan 1986 och firas varje år den tredje måndagen i januari, runt Kings födelsedag.

På förra årets dag blev åtta svarta personer skottskadade i Florida, av en svart skytt. Samma helg blev 39 personer skjutna i Chicago, och tio av dem dog.

Under årets festligheter uppstod i Las Vegas ett storbråk mellan cirka hundra personer, de allra flesta av dem svarta, som firade den ökände ”människorättsaktivistens” dag.

Av de 29 bråkmakare som kom att gripas var 23 minderåriga. Ingen blev dock allvarligt skadad, enligt Las Vegaspolisen.

Sionisten Martin Luther King är mest känd som symbol för utvecklingen av så kallade medborgerliga rättigheter i USA och runt om i världen. Inspirerad av Karl Marx och sponsrad av judiska kommunister vigde dr King sitt liv åt avskaffandet av segregationen mellan svarta och vita i USA och har därmed blivit en amerikansk symbol för den moderna amerikanska liberalismens historia och utveckling.

Privat var King oerhört dekadent och våldsam, vilket hans anhängare alltsedan hans död har försökt att dölja. Kathy Shaidle skriver i en krönika om King att han var ökänd för sitt brutala våld, främst mot kvinnor. King var inte bara notoriskt otrogen mot sin hustru, utan ägnade sig åt orgieliknande eskapader och kraftigt sexualiserat våld, helst mot vita kvinnor. Han hyrde ofta vita prostituerade och skymfade dem med rasistiska tillmälen som ”Du är min vita slavhora!” och liknande.

LÄS MER: ”I Have a Dream”

FBI gjorde gjorde sitt bästa för att stoppa den marxistiske vålds- och sexualbrottslingen, och skickade även efter långvarig övervakning av King ett hotfullt brev till honom. De upplyste King om att de hade djupt graverande bevis mot honom och gav King rådet att han skulle begå självmord för att undvika att skämma ut sig. Eftersom King inte verkade intresserad av att besvara utpressningen försökte FBI flera gånger att få massmedia intresserade av Kings uppseendeväckande beteende, men fick inte gehör hos någon tidning. De judiskt ägda tidningarna ville att King skulle fortsätta fungera som en människorättskraft mot de vita amerikanerna, och ville därför inte se till att hans rykte blev fläckat.

King var nämligen redan en sorts hjälte; under de tio sista åren av sitt liv den viktigaste svarta mannen i USA. Detta gjorde att han fortsatte att ha väldigt många beundrare, och kvinnor drogs till honom även av det skälet. Många av hans beundrare kände till hans dåliga sidor, men fortsatte ändå att se upp till honom. Shaidles syfte med sin krönika om King var att sätta massmediernas drev mot den amerikanske presidentkandidat Donald Trump i perspektiv, då medierna försökte sabotera hans kandidatur med att utmåla honom som en sextrakasserande ”pussygrabber”.

Källor:
Fight breaks out Las Vegas after MLK parade
Shooting at MLK day in Florida 2017
MLK Pussy Grabber by Kathy Shaidle
Eight people shot during Martin Luther King Jr. Day celebrations in Florida
10 Killed, 29 Wounded In MLK Day Weekend Shootings

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments