Afrikanskt ungdomsgäng sprider skräck i Nacka

KULTURBERIKNING. Ett afrikanskt gäng har den senaste tiden spridit skräck bland unga i Nacka, bland annat genom att råna och hota dem med kniv.

Den senaste tiden har ett afrikanskt ungdomsgäng spridit skräck bland barnen i den välbärgade Stockholmsförorten Nacka. Barnen har rånats, hotats till livet och misshandlats, vissa så unga som 12 år. En av dem är 14-årige Lukas Axelsson som rånades den 8:e december av tre maskerade personer och hotades med kniv.

— Jag blev helt paralyserad och visste inte hur jag skulle agera. Jag blev arg, rädd, helt tom. När han drog fram kniven kändes det som om tiden stannade, säger han till Expressen.

Ett drygt tiotal rån eller rånförsök har skett i Nacka mellan den 8 december och idag, och samtliga offer är barn mellan 12-15 år. Nackapolisen har gått ut med signalement på gärningsmännen och man är ovanligt ärliga:

”Signalement på gärningsmännen är att de är ca 14-18 år gamla, ca 185-190 centimeter långa, är av afrikanskt ursprung och har normal kroppsbyggnad. De har varit klädda i mörka jackor samt vid rånen maskerade över ansiktet”, skriver Nackapolisen.

I flera lokala Facebookgrupper har det uttryckts stor frustration över situationen. Många ställer sig frågande till varför polisens resurser minskat i området och andra säger att de numera hämtar sina barn efter skolans slut då de inte känner sig trygga.

När kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau tillfrågas om vad som görs för att stävja ungdomsrånen så berättar han att kommunen ska satsa på ”slyröjning, bättre belysning och fler väktare”. Han klagar även på den bristande polisnärvaron.

— Vi ser att antalet poliser minskar och inbrotten ökar. Min uppmaning till Stefan Löfven är: Se verkligheten som den är, även i Nacka. Du måste öka antalet poliser. Kommunen behöver också fler verktyg. Många som begår brott är ungdomar och jag skulle kunna tänka mig att man kan bli dömd till fotboja, så man vet var de brottsaktiva är någonstans, säger Mats Gerdau.

Källa:
Brutala ungdomsgäng rånar barn med kniv

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
2 år sedan

Var och en som ställt sig positiv till invandring från tredje världen delar ansvaret för att våra barn nu utsätts för denna brottslighet. Utan dessa negrer (och araber, och annat patrask) hade våra barn kunna ha fått sig en underbarn barndom, men nu? Nu utsätts de istället för nästan dagliga knivhot.

Det kommer behövas en hel del rep den dag vi tar tillbaka vårt land, den saken är säker. Och lediga lyktstolpar.

Christian Hamilton
Nybörjare
Christian Hamilton
2 år sedan

Signalement offentliggöres enbart för att det drabbat kälkborgarna som bor i de ”fiiiinare” kvarteren som inte tidigare drabbats. Nu intalas dessa att detta är något oerhört som inte inträffat förut i vårt land men det skall åtgärdas omedelbart. De tror på lögnerna och livet går vidare.

För de som inte har råd att bo i de ”fiiiinare” kvarteren har livet gått vidare för länge sedan utan att myndigheterna gjort något åt deras situation.

Richard
Nybörjare
Richard
2 år sedan

Det roligaste av allt är att nacka kommun som innehar Saltsjöbaden och solsidan går minus och behöver låna samt få omfördelningskatt. Finns det någon kommun längre som går med vinst? När en av Stockholms dyraste kommuner inte en klarar av det

Monsom
Nybörjare
Monsom
2 år sedan

…troligen ”somalie-äckel” de är ofta långa,längre än eritreaner-ethiopier,kan ev vara Västafrikaner som slappt släppts in i Sverige trots de saknar asylskäl. Ovan nämnda länder saknar alla asylskäl då det inte förekommer några krig hos dem…. de skall alltså hem. Återkalla alla ”green cards” (PUT)

nordbo
Nybörjare
nordbo
2 år sedan

ALLTID det där judiska Expressen (The Sun) som är där för att snoka och se om svenska barn har starka band till föräldrar efter händelser som detta – eller om dom lätt efter mångkulturens konsekvenser kan rekryteras till deras olika dekadenta projekt senare.

så har det varit länge – tål att upprepas.

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan

Sök upp negrerna och plugga dem!

.dB.
Nybörjare
.dB.
2 år sedan

Jaha.

Skit skall skit ha.
Så de visar sitt missnöje i Crapbook? Det är ju den ”perfekta” plattformen att visa sitt oförtret på.
Och tur är att slyröjning och belysningen skall bli bättre! Löser alla problem…

Fotboja?
Nja. Den kan ju fortfarande gå och utföra illgärningar med eller utan fotboja.

En enkel hem. Till dynghyddan eller tältet i negerland el. sandnegerland.

Bah. 5 ruttna lingon.

Vera
Nybörjare
Vera
2 år sedan

Vid ett telefonsamtal i går fick jag reda på att min granne som har sin sommarlägenhet här i Vadstena att hon blev rånad med fysisk överfall som skada. Hon tillhör dem som ”inte bryr sig” när jag konfronterade henne om invandringen. En smal gammal dam med reumatiska besvär och rollator – nu är det andra ”ljud i skällan”. Jag själv blev mycket mer orolig och förbannad när en bekant utsätts för överfall av hm – skithålsländernas medborgare – men som väl är tillhörde jag inte de likgiltiga. Polisen – som vanligt – lade ned utredningen. Det finns visst viktigare saker… Läs mer »

Vera
Nybörjare
Vera
2 år sedan
Reply to  Vera

Glömde att skriva att händelsen skedde i Järfälla – Stockholm.