Afrikanske ”Spindelmannen” nu fransk medborgare

FRANKRIKE. Det blev stor uppståndelse i maj tidigare i år när en illegal afrikansk invandrare klättrade upp för en husfasad i Paris och räddade ett barn som höll på att falla från en balkong. Den afrikanske ”Spindelmannen” fick träffa både borgmästaren och president Macron och har nu förärats ett franskt medborgarskap.

Det var en lördagskväll i maj som den illegale invandraren Mamoudou Gassamai spatserade i Paris 18:e arrondissement. Han var på väg för att se Champions League-finalen tillsammans med en vän.

Plötsligt såg han en folkmassa stående mitt på gatan utanför ett flerfamiljshus. Det visade sig att ett litet barn hängde från räcket på en balkong fyra våningar upp.

Gassama sprang över gatan, förbi den stillastående folkhopen och hävde sig upp fyra våningar längs husväggen, balkong för balkong. Fasadklättringen klarade Gassama av på mindre än en minut.


Den afrikanske ”spindelmannen” hamnat på film. Sedan användes han i fransk massinvandringspropaganda.

Kort efter räddningen fick den illegala invandraren en inbjudan från Frankrikes president Emmanuel Macron att på efterföljande måndag komma till Elyséepalatset för att personligen motta presidentens tacksamhet för den så kallat heroiska räddningsinsatsen. Gassama hyllades också i både ”franska” och andra så kallade europeiska medier.

LÄS MER: Är ”Spindelmannen” i Paris fake news?

Många ifrågasatte händelsens autenticitet, då lögnpressen, politiker och andra antivita institutioner var snabba att utnyttja ”Spindelmannen” som en symbol för hur godhjärtade illegala invandrare kan vara.

Nu rapporteras att den 22-årige maliern Gassamai – som tagit sig till Frankrike från Mali illegalt – har förärats ett franskt medborgarskap. Detta efter ett personligt löfte av president Macron.

”Den här hjälteinsatsen lyfter fram egenskaper som enar vårt samhälle, som mod, osjälviskhet, medmänsklighet och viljan att ta hand om de mest utsatta”, står det i ett regeringsdokument.

Ifall detta innebär att vi kommer att se fler så kallade papperslösa klättra uppför husfasader i Paris återstår dock att se.

Källa:
”Spindelmannen”-migrant nu fransk medborgare

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Aslaug-AmandaKlausKarl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

En spindelman smäller alltså högre än en negerman – kan inte annat än hålla med; råkar jag trampa ihjäl en spindel mår jag illa i flera dagar efteråt.

Klaus
Medlem

Det skulle inte vem som helst våga och kunna klättra upp för husfasad. Lyckligvis var barnet inte blont, det hade förmodligen slutat annorlunda. Men varför kunde mannen på balkongen inte rädda barnet?

Aslaug-Amanda
Medlem

Feminiserad klengås antagligen.
Annars are det nog fake, det känns lite så.

Klaus
Medlem

Jag tror barnet var en docka.