Afrikansk svinpest sprids allt mer över världen — foder är en smittkälla

DJURHÅLLNING. Kinas myndigheter offentliggör fall av smittat grisfoder tillverkat i Kina.

I Kina föder man upp nästan 700 miljoner grisar per år. Porkbuisness rapporterar att svinpest nu har nått de flesta av områdena i landet som har grisuppfödning.

Misstankarna bakom smittspridningen i Anhui-provinsen har främst riktats mot det faktum att många grisar utfodras med matavfall. Experter har dock påpekat att inköpt foder också kan vara en tänkbar smittkälla eftersom viruset kan överleva i flera veckor i bland annat sojamjöl.

Bakom fodertillverkningen av det smittade grisfodret står Tangrenshen Group som är en stor fodertillverkare i Kina. År 2017 sålde de foder för nästan två miljarder dollar. Företaget har meddelat att smittan hittades i foder som tillverkats av ett dotterbolag som heter Bili Meiying Wei Nutrition Feedstuff. Dotterbolaget står för drygt två procent av koncernens ekonomiska resultat.

Man upptäckte det smittade fodret via foderprov då man försökte spåra källan till ett utbrott av sjukdomen AFS, Afrikansk svinpest, på en gård i Qingyang-regionen som ligger i östkinesiska provinsen Anhui. Detta är det första bekräftade fallet rörande smittat foder i Kina.

Källa:
Afrikansk svinpest i foder

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
VictorRokvikenKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Massinvasionen leder till överbefolkningen och livsmdel- och foderknapphet. Om livsmedel och foder inte kan importeras måste folk svälta.
Nej till FN’s värld utan gränser. Naturen och folket skyddas bättre med stängda gränser.comment image?fit=crop&w=1200

Rokviken
Medlem

Stackars grisar.Matas med GMO sojabönor.

Victor
Medlem

Naturen slår tillbaka?