Afrikansk fotbollsspelare dömd för våldtäkt

BROTT. Den afrikanske fotbollsspelaren Kwame Bonsu som spelat i Allsvenskan har dömts för våldtäkt till två års fängelse.

Kwame Bonsu.

Under gårdagen kom tingsrättens dom mot den afrikanske fotbollsspelaren Kwame Bonsu som suttit häktad misstänkt för våldtäkt och misshandel på sin dåvarande hustru under 2015.

Bonsu dömdes till två års fängelse och utvisning efter avtjänat straff. Han ska även betala ett skadestånd på  122 000 kronor till sin före detta hustru.

Bonsu hade tidigare spelat i Mällby AIF men under tiden för gärningen spelade han i Gefle IF. Klubben väljer nu att ta avstånd från afrikanen:

Den spelare i Gefle IF Fotboll som idag dömdes till fängelse och utvisning i Gävle Tingsrätt kommer inte, så länge som domen kvarstår, att representera Gefle IF Fotboll

Under förra året skedde ett liknande fall i Skellefteå där en värvad Gambiansk fotbollsspelare våldtog sin före detta svenska sambo. Vilket han dömdes till två och ett halvt års fängelse för och utvisning efter avtjänat straff.

Källa:
Förre Mjällby-stjärnan dömd för våldtäkt – utvisas

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments