Afrikansk biskop: ”Åk inte till Europa, stanna och bygg Afrika”

AFRIKA. Under det panafrikanska ungdomsmötet som nyligen hölls i Kinshasa uppmanades ungdomarna som deltog på mötet att stanna i Afrika och bygga upp fungerande länder på kontinenten.

Biskop Tshumbe.

Biskop Tshumbe.

Under det panafrikanska ungdomsmötet i Kinshasa valde biskop Tshumbe att uppmana Afrikanska ungdomar att stanna kvar på kontinenten och bygga upp sina länder istället för att åka till Europa. Afrika behöver unga människor och deras talanger menade biskopen som vill förändra den afrikanska kontinenten till det bättre.

— Låt er inte ledas av illusioner, när ni lämnar era länder och ger er iväg på jakt efter icke existerande arbetsplatser, sade han.

Ungdomsmötet var organiserat av biskopskonferensen för Afrika och Madagaskar. Runt 120 delegater från Gabon, Zimbabwe, Ghana, Sydafrika, Botswana, Swaziland, Egypten, Kongo, Kenya, Uganda och Kamerun hade samlats för att diskutera grundandet av en panafrikansk organisation för katolska barn- och ungdomsgrupper. Majoriteten av befolkningen på den afrikanska kontinenten uppges vara ungdomar.

Källa:
Kongolesiska biskopar varnar unga migranter till Europa

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments