Afrikan i New York misstänkt för antisemitism

POLITISK AKTIVISM. Afrikan stoppade ett judisk politiskt evenemang i Brooklyn med graffiti.


Foto: New Yorks Polisdistrikt

Ett politiskt evenemang som i torsdags skulle ha hållits i en synagoga i stadsdelen Brooklyn, New York, inför mellanårsvalet i USA nu på tisdag, tvingades ställas in efter att man upptäckte otäckt ”antisemitiskt” klotter inne i synagogan.

Klottraren hade skrivit meddelanden till den judiska församlingen på tre olika ställen inne i byggnaden med en svart märkpenna.

Budskapen var: ”Dö juderåttor vi är här”, ”Hitler” och ”Judar gör er redo”.

New York-polisen har sagt att man har lyckats ta reda på att en oidentifierad person den första november gick in på Union Temple på Eastern Parkway 17. Efter det begångna brottet flydde han platsen i okänd riktning.

Polisen beskriver den misstänkte som

…en svart man på runt tjugo år, 173 cm lång och en vikt på cirka 64 kilo. Den svarte mannen har svart hår. Senast sågs han bära en röd jacka.

Dessa slutsatser kan polisen dra efter att ha gått igenom övervakningsvideon från synagogan.

Straffet för det avskyvärda brottet ska bli hårdast möjliga
Brottet föranledde New Yorks borgmästare Andrew Cuomo att skriva en kommuniké:

Jag känner äckel inför upptäckten av antisemitiskt klotter i ett bönehus i Brooklyn. Vid en tid då nationen fortfarande känner sig skakad från attacken på synagogan Livets Träd i Pittsburgh, står New York-borna enade med den judiska församlingen och mot hat i alla dess former.

I New York har vi nolltolerans mot diskriminering i lagen och i våra värderingar. Jag har instruerat statens hatbrottsgrupp att utreda denna avskyvärda handling och hålla de skyldiga ansvariga i lagens fulla utsträckning.

Som borgmästare gör jag också allt som står i min makt att våra religiösa institutioner ska vara befriade från våld och intolerans. Denna vecka meddelade vi att ett insatsprogram på 10 miljoner dollar ska skydda privata skolor och kulturcentra, inklusive religiösa institutioner.

Den vedervärdiga retoriken och det avskyvärda våldet i denna nation har blivit allt värre och sliter sönder den amerikanska väven, och detta måste få ett slut. I New York har vi format samhället i medborgerlig samklang och vi kommer alltid att stå förenade mot hat och diskriminering.”

Cuomos kommuniké redogör inte för hur stor del av de anslagna 10 miljoner dollarna som kommer att gå till judiska privata skolor, kulturcentra och religiösa institutioner.

Källa:
HATE: Neo-Nazi Graffiti Scrawled Inside Brooklyn Synagogue; PHOTO OF SUSPECT ATTACHED

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
GrottbjörnenSlipsenLarssonKarl-Путин ARokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Påläst
Medlem

Verkar vara en klok neger.

Karl-Путин A
Medlem

Även en blind höna hittar några ätbara smulor emellanåt.

Grottbjörnen
Medlem

Tycker det är positivt att det finns vakna negrer också, särskilt när de har fattat jq och även vill hålla sig borta från vita och bygga egna samhällen, hatten av för sådana negrer, man blir glad att inte bara vita har genomskådat skiften, jag tycker att vi ska vara positivt inställda till detta och inte förlöjliga det, jag har inget emot negrer sålänge de bor i Afrika eller i vissa delar av amerika

Rokviken
Medlem

((())) fiender tros finnas överallt. Om det så är en kloakråtta som råkar smutsa ner en vägg i ett bönehus.

Larsson
Redaktör

(((Gänget))) verkar lyckas slå mynt av det mesta..

Slipsen
Medlem

Jag hatar när folk oavsett vilka talar för en hel stad utan att ha en aning om vad olika individer och grupper anser i olika frågor. N.Y är inte en enad, homogen stad utan tvärtom en oenig smältdegel till kloak med skenande brottslighet.
Judar generellt har dessutom genom sitt agerande, sin religion och sitt beteende/inställning till ickejudar själva skapat antisemitismen!