Afghansk pedofil våldtog 11-årig flicka – räddas kvar i landet av hovrätten

MÅNGKULTUREN. Hovrätten såg nyligen till att den afghanske pedofilen Ahmad Motmain, som bland annat våldtagit en 11-årig flicka, slipper utvisning. Motmain behålls i landet med motiveringen att man ”endast får utvisa om det finns synnerliga skäl”.

I dagens Sverige är barnvåldtäkt inget skäl att utvisa främmande pedofiler. Foto: Pxhere (Public Domain).

Hovrätten fastställde nyligen tingsrättsdomen mot en afghansk pedofil som bland annat våldtagit en 11-årig flicka.

Åklagaren som överklagat domen fick avslag från hovrätten med motiveringen att man ”endast får utvisa om det finns synnerliga skäl”.

Det var den 51-årige Ahmad Motmain från Afghanistan som den 11 december i Göteborgs tingsrätt dömdes till fängelse i två år och fem månader för våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn och två fall av sexuellt ofredande. Brotten har begåtts under flera års tid mot flera olika barn som var mellan fem och elva år gamla.

Motmain, som invandrade till Sverige år 2003, har under 17 år i landet ännu inte lärt sig tala bra svenska. Under sin tid i vårt land har han ägnat sig åt att som ordförande i en afghansk förening som finansieras av skattemedel stoppa utvisningar av främlingar som saknar asylskäl.

I ett av de fall som Motmain dömdes för så skulle han hjälpa en 11-årig flicka att simma i Angereds simhall år 2016. Flickan var där med sina vänner och afghanpedofilen erbjöd sig att öva bentag tillsammans med henne, avsides från övriga i bassängen.

Medan flickan höll i bassängkanten och övade bentag så förgrep sig den 51-årige främlingen på henne genom att med händerna gripa ta i flickans bröst och med fingrarna penetrera vaginan. Afghanen frågade även 11-åringen om hon ”kunde sex”.

Efter tingsrättens dom överklagade både åklagaren och Motmain den till Hovrätten för Västra Sverige. Åklagaren ville att straffet skulle skärpas och att afghanen skulle utvisas samt förbjudas att återvända till Sverige inom 15 år.

Hovrätten valde istället att fria Motmain från de två fallen av sexuellt ofredande och fastställde samtidigt straffets längd till fängelse i två år och fem månader. Man ogillade även yrkandet på utvisning och motiverade detta med att afghanen har familj i Sverige och att han sedan 2013 har permanent uppehållstillstånd.

Enligt kap 8 a § 3 i utlänningslagen så får den som vistats i Sverige i minst fyra år och som har permanent uppehållstillstånd bara utvisas om det finns ”synnerliga skäl”.

Barnvåldtäkt och sexuella övergrepp mot barn anses därmed inte innebära ”synnerliga skäl” utan den afghanske barnvåldtäktsmannen behålls i landet.

Källa:
Hovrätten räddar kvar afghansk pedofil som våldtog 11-årig flicka

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Marcus HanssonHenke HimmlärAnders Jonsson Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Anders Jonsson
Medlem

Den svenska människa som har något som helst förtroende för (((statens rättssystem))), den människan är antingen totalt hjärntvättad, alternativt en JUDE-lakej och folkförrädare.

Henke Himmlär
Medlem

https://en.m.wikipedia.org/wiki/2020_Hamburg_state_election#Election_result

Här är valresultatet från helgens val i delstaten Hamburg. Det verkar inte som att tyskarna vill leva. Eller så är de bara likgiltiga och enbart fokuserar på att leva sina egna ”perfekta” liv.

Marcus Hansson
Redaktör

Hamburg är en välkänd rödröstande tysk stad.