Afghanistan deporterar afghan tillbaka till Tyskland

FRÄMLINGSINVASIONEN. Afghanistan ville inte veta av landsmannen som är seriekriminell, utan skickar ”tillbaka” honom till Tyskland.

Mortaza D. — oönskad av sitt hemland. Foto: Alex Beltyukov (CC BY-SA 4.0)

Tyskland deporterade en afghansk ”pojke”, Mortaza D. vars brottsregister i Tyskland uppgår till 23 brott. Men den afghanske 23-åringen skickades av afghanska myndigheter tillbaka till Tyskland så fort han hade landat. Afghanistan vill inte veta av brottslingen.

Mortaza har i Tyskland bland annat gjort sig skyldig till rån och misshandel. Seriebrottslingen bordade ett flygplan tillsammans med andra deportanter. åtföljda av 100 poliser, två tolkar och en så kallad människorättsaktivist. Ändå blev det omöjligt att genomföra deportationen.

I Kabul granskade passpolisen Mortazas personliga handlingar men vägrade att låta honom komma in i Afghanistan. De angav ”hälsoskäl”, säger en tysk tjänsteman till tidningen Bild. Passpolisen hävdade också att det var tveksamt att Mortaza D verkligen är afghan.

Tyska källor avvisar de påstådda hälsoskälen och säger att Mortaza har fått genomgå ett flertal hälsoundersökningar innan han flögs till Afghanistan. Sedan den senaste vågen av massinvaderande rasfrämlingar började tränga in i Europa 2015, har Tyskland lyckats deportera många kriminella afghaner. Enligt tyska myndigheter är detta första gången som Afghanistan vägrar ta emot en av sina egna medborgare.

Steve Alter är talesman för tyska inrikesdepartementet.

— Detta var en total överraskning , säger han till tidningen Bild.

Enligt honom bekräftades Mortazas identitet av det afghanska konsulatet innan han deporterades, och hans identitetshandlingar hade förklarats giltiga.

Ökande problem med de ”papperslösa”
Svårigheterna med att fastställa rasfrämlingarnas identitet har blivit ett problem som i markant grad försvårar deportationen av brottslingar.

Ett uppmärksammat fall i Tyskland var under förra året då en immigrant som hade begått hundratals brott inte kunde åtalas eller dömas eftersom man inte kunde fastställa hans identitet.

Då rapporterades det att väldigt lite var känt om mannen. Hans namn var okänt, liksom hans ålder och nationalitet. Man gissade på Algeriet eller Marocko, men det enda man kunde visa var att han hade kommit till Tyskland 1998, utan några identitetshandlingar. Därför kunde han inte åtalas, trots att han ofta gripits för brott.

Av alla de 23 900 deportationer som den tyska polisen skulle ha genomfört mellan januari och maj 2018, har man av olika skäl misslyckats med att deportera 12 800 av dem. Oftast undviker de bara rättvisan genom att ”försvinna”.

Källor:
Krimineller-afghane-wieder-hier-warum-darf-seine-heimat-ihn-ablehnen
Afghan serial offender deported from Germany & flown back… to Germany

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
SigfridCharlieKlausLingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

”Oftast undviker de bara rättvisan genom att ”försvinna”.
Kanske inte alltid att de behöver försvinna utan rättvisa.

Lingonet
Medlem

De skulle avvisa dem från planet dem via bakdörren under hemfärden, problemet löst för alla parter!

Lingonet
Medlem

fylla ett herkulesplan med ”asylantbarn”, öppnat bakluckan strax efter gränsövergången, göra en looping och återvända hem på lätten.

Sigfrid
Medlem

Tanken att fylla ett herkulesplan är det klart bästa sättet att använda vid återsändandet av ockupanterna som kommit hit.Det är svårt för länderna att inte ta emot dom som kommer från skyn.Kostnaden måste också bli klart billigare än som idag.

Klaus
Medlem

Det finns hundratusentals främlingar med falsk identitet i det ockuperade Tyskland. De vansinniga Talmud-Kalergi-politikerna öppnade ett skithål Tyskland med öppna gränser.
Men Afghanistan har fungerande gränskontroll i motsättning till det nedgående Tyskland.

Charlie
Medlem

Wo ist der deustche lasermann?