Afghan slog ihjäl släkting i hemlandet– får permanent uppehållstillstånd i Sverige

INRIKES. En afghan dödade sin kusin genom att slå honom med en sten i huvudet i hemlandet. Nu får han och hans familj permanent uppehållstillstånd i Sverige.

I november i fjol beslutade Migrationsverket att avslå en enligt uppgift 25-åring afghans asylansökan. Mannen samt hans fru och två barn hade kommit till Sverige under den så kallade flyktingkrisen 2015 och uppgav att de flytt från Iran.

Afghanen ville då få asyl genom att påstå att han var rädd att hans farbror skulle skada dem. Detta på grund av att han dödat sin kusin genom att slå honom i huvudet med en sten under vad han påstod vara under ett bråk om familjens mark. Migrationsverket hade dock beslutat att familjen skulle utvisas, någonting som överklagades till Migrationsdomstolen.

I överklagan påstod man att de var ”flyktingar, alternativt skyddsbehövande eller övriga skyddsbehövande samt att det i vart fall föreligger synnerligen respektive särskilt ömmande omständigheter”.

Migrationsverket avslog dock återigen hans asylansökan eftersom att myndigheten ansåg att det fanns trovärdighetsbrister i hans berättelse, särskilt vad gäller bakgrunden till hotbilden och händelseförloppet under bråket.

Migrationsdomstolen har dock ändrat sig och beslutat att tro på afghanen och menar på att han ”handlade i nödvärn” när han slog ihjäl sin kusin. Han och hans familj har nu därför beviljats permanent uppehållstillstånd i Sverige.

Källa:
Sa sig ha dödat släkting med en sten – får stanna i Sverige

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Illuminatis/Bilderbergers européerfientligt folkmordsystem behöver mördare.

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
1 år sedan

Om han har så lite känslor för egna landsmän, till och med släktingar att han kan slå ihjäl dem kallblodigt, hur mycket känslor kommer han då ha för sina nya landsmän vita rasfrämlingar?
Klart han måste få stanna!?
Jävla kommunistpolitiker! Svenskhatare! Judehoror!

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
1 år sedan
Reply to  Lingonet

Ifall svenska soldater och deras nya blodsbröder i judearmen som ockuperar affganistan vinner mot talibanerna, då måste vi ta emot dem med, ty de riskerar med att dödas där då.
Kommunistäcklen S,M,L,VP,MP,C,KD.