AfD:s partiledare: ”Vi är ett helt igenom pro-israeliskt och pro-judiskt parti”

TYSKLAND. Jörg Meuthen, partiledare för Alternativ för Tyskaland (AfD), säger i en TV-intervju att AfD är ett pro-israeliskt och pro-judiskt parti och att det judiska livet i Tyskland är en beståndsdel av deras identitet.​

Som en följd av det misslyckade attacken mot en synagoga i Halle har Michel Friedman, tidigare ställföreträdande ordförande för Judarnas centralråd i Tyskland, gått ut och anklagat AfD för ”geistige Brandstiftung” (andlig mordbrand). Geistige Brandstiftung innebär att man med intellektuella medel anlägger en social eller politisk ’brand’ vilket exempelvis kan förleda andra att begå dåd i politiskt syfte.​

Jörg Meuthen, en av AfD:s två partiledare har svarat på kritiken. Han sade då bland annat att AfD var ett demokratiskt rättsstatsparti och att de var bestörta över attentatet i Halle.​

Och sen kom det:​

Vi är ett […] helt igenom pro-israeliskt och pro-judiskt parti. Vi kämpar med eftertryck för det judiska livet i Tyskland. Det är en beståndsdel av vår identitet. Vi har en gruppering judar i Afd. Vi har många judiska medlemmar. ​

Se videon med Meuthens uttalande:

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

14
Lämna en kommentar

Please Login to comment
8 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
TonyWäringCharlotteFredrikaAnders Jonsson Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

Har AfS samma åsikter? Ber vi om svar här och nu !!

Ludvig
Medlem

Om jag inte minns fel så har dem sagt att de vill efterlikna alternativ für Deutschland. Samtidigt har dem aldrig nämnt ”det utvalda folket”. AfS är inget att lita på, kontrollerad opposition för att splittra nationella tänkare och ge folk trohet på det falska valsystemet. Så ser jag det iallafall.

Vera
Medlem

Som jag ser det också. De fick ”underhåll” för att splittra. Har upplevt detta många gånger, splittringstendenserna görs alltid av inskickade motståndare och idioter faller som övermogen rutten frukt. Bildar eget för att ”kämpa på det rätta sättet” osv.

Ethny
Medlem

Finns bara ett parti för det svenska folket och för vår fortlevnad. Alla andra partier är enbart lögnare, bedragare och folkförrädare. Kan ha glömt någon etikett.

Samuel
Medlem

Samma tanke.

SD = SionistDemokraterna
AfS = Alternativ för Sionister

Slipsen
Medlem

Det förvånar inte mig i alla fall. Samma trend i alla högerpopulistiska partier i Europa.

Samuel
Medlem

AfS = Alternativ för Sionister

Anders Jonsson
Medlem

Vilken ynklig råtta till folkförrädare och tragisk figur. En hanrej utklädd till (((demokrat))) men han är egentligen en JUDISK lakej och agent. Vidrigt att skåda en sådan undfallenhet och ryggradslös och feg hållning till den JUDISK kriminella perversa ekonomisk/medial/politisk/juridisk/kulturella makten som Tyskland lider av, och som dessa (((parasiter))) i dagsläget besitter. I praktiken gäller denna perversa JUDISKA makt hela västvärlden även om den är extra grym och påtaglig i just Tyskland och Österrike. Länder som är helt ockuperade av JUDISK makt. Det är den allraheligaste dogm som alla tyskar i dagsläget förväntas lyda: Allt JUDISKT är heligt och okränkbart och… Läs mer »

Fredrika
Medlem

De måste vara sionister annars är de chanslösa i det ockuperade Europa. Precis som i Sverige som vi ser med SD och AfS. Det finns bara prosionistiska partier. Inget annat tillåts av bankerna och Trilaterala.

Tony
Medlem

Hej Folket angånde israel frågan är det inte bra om de tar tillbax hela israel ? och enling bibel och toran och profesiorna så ska judarna från alla världens hörn flytta hem till israel är det då inte bra att vara pro israel? eller kan någon av er förklara för mig varför det skulle vara något dåligt?

Slipsen
Medlem

AfJ-Alternativ för Juden!

Charlotte
Medlem

Litar inte på AfS. Katerina Janouch har iofs inget med partiet att göra men hon har nästlat sig in bra hos de i toppen. Vrf säger Katerina J att hon står upp för yttrandefrihet när hon vill tysta NMR? Varför skickar hon PM till folks vänner o ber dom att blocka denne för att ha kommit med judekririk? Vrf hotade hon Fjälling med polisanmälan då han bad om hennes åsikt om judars pedofili ? Och enligt rykten har hon blivit ombedd att bli ett av deras språkrör och dessutom har de inte sagt ngt om hur de förhåller sig till… Läs mer »

Wäring
Medlem

Det gäller att förklara sin lojalitet till makten om man vill vara med i spelet. I en demokrati ligger all makt hos (det judiska) folket.

Tony
Medlem

Hej Folket angånde israel frågan är det inte bra om de tar tillbax hela israel ? och enling bibel och toran och profesiorna så ska judarna från alla världens hörn flytta hem till israel är det då inte bra att vara pro israel? eller kan någon av er förklara för mig varför det skulle vara något dåligt?