AfD vill driva Dexit-kampanj om inte EU förändras

UTRIKES. Det invandrings- och EU-kritiska partiet Alternativ för Tyskland säger sig vilja driva en kampanj om att lämna EU, om unionen inte förändras.

Partiet Alternativ för Tyskland (AfD) har inlett kampanjen inför Europaparlamentsvalet med att lova att driva en utträdeskampanj, om inte EU förändras radikalt.

Partiet kräver att Europaparlamentet ska avskaffas och ersättas med en församling på 100 ledamöter som ska spegla mandatfördelningen i de enskilda medlemsstaternas parlament, istället för att välja totalt 751 ledamöter en gång vart femte år.

Partiet ställer även krav på det politiska innehållet, där avskaffandet av det gemensamma klimatmålet, jordbruksstödet och riktlinjer för så kallad ”jämställdhet” anges som viktiga. Dessutom vill man lämna valutaunionen och begränsa EU-domstolens makt.

Källa:
”Dexit” på agendan för tyska högerpopulister

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om