AfD-politiker fick ”förintelse”-monument placerat utanför sitt hem

TYSKLAND. En grupp ”konstnärer” har placerat en samling betongblock utanför AfD-politikern Björn Höckes hem efter att han enligt dem ska ha ”förminskat” den påstådda förintelsen.

Björn Höcke (AfD).

En grupp ”konstnärer” som kallar sig The Center for Political Beauty placerade under onsdagen en samling betongblock utan för AfD-politikern Björn Höckes hem i byn Bornhagen i Tyskland. De 24 betongblocken ska vara en kopia av ett monument i Berlin som är tillägnat de sex miljoner judarna som påstås ha mördats i ”förintelsen”.

Björn Höcke har tidigare sagt att Tyskland ska sluta lägga så stor fokus på sitt ”nazistiska” förflutna, och i januari skapade han stor uppståndelse när han kallade ”förintelse”-monumentet i Berlin ”ett skammens monument” och efterfrågade en helomvändning i landets hantering av det förflutna.

Hans radikala utspel ledde till att flera ledande AfD-politiker krävde hans avgång, men han fick vara kvar, och nu har många av dessa mindre radikala personer lämnat partiet.

Källa:
Holocaust memorial erected outside German nationalist’s home

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Sigfrid_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

24 stenar? Någon borde skriva ”sex miljoner lögner” på varenda en av dem och sedan polisanmäla ”konstnärerna” för förstörelse av stadsbilden.

Sigfrid
Medlem

Han säger sanningen men den är svår för många att förstå.