AfD-politiker brutalt misshandlad i ”politiskt motiverat mordförsök”

POLITISKT VÅLD. Den tyske AfD-politikern och förbundsdagsledamoten Frank Magnitz misshandlades nästan till döds av tre angripare i Bremens centrum på måndagskvällen.

Bild från AfD:s Facebooksida.

Ordföranden för Alternativ för Tyskland (AfD) i Bremen och förbundsdagsledamoten Frank Magnitz (66) befann sig utomhus nära teatern på Goetheplatz i Bremen på måndagskvällen när tre personer angrep och misshandlade honom med ett slagträ. Han fick också motta flera sparkar mot huvudet.

Trots att Magnitz låg medvetslös på marken fortsatte misshandeln tills en tysk byggnadsarbetare ingrep och jagade iväg de tre angriparna.

Företrädare för AfD kallar attacken för ”ett politiskt motiverat mordförsök” och skriver på partiets Facebook-sida: ”Idag är en svart dag för demokratin i Tyskland”.

Magnitz tillstånd beskrivs som allvarligt och han vårdas på sjukhus för svåra skallskador. Polisen och åklagarmyndigheten i Bremen har inlett en förundersökning om mordförsök och söker efter vittnen till händelsen.

Många politiker uttrycker chock och avsky efter den grova misshandeln. Cem Özdemir, politiker för De Gröna, tweetade till exempel på tisdagsmorgonen om att han hoppas att förövarna snabbt grips och döms.

Källor:
Kantholz-Attacke auf AfD-Politiker
Far-right German politician Frank Magnitz severely injured in ’assassination attempt’

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
ValhallaCaesar-AureliusKlausChristian Hamilton Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Christian Hamilton
Medlem

Ett överfall med regimens samtycke, inget annat.

Klaus
Medlem

Det finns redan (eller fortfarande) fanatiska vänsteridioter i Tyskland som före nationalsocialister började bekämpa kommunistiska sabotörer och terrorister. Hansestadt Bremen är delstat (680000 inv.), ”socialdemokrater” regerar oavbruten sedan 1945, dvs Bremens befolkning är mycket vänster och lika odemokratisk. Det finns inte väldigt mycket industri i Bremen att det skulle vara förklaringen för vänsterregeringen men kanske den bremiska flaggan som har remsor som den amerikanska men som är mer grekisk. Bremer påstår att den amerikanska flaggan är efter Bremens flagga och britter och amerikaner är protestanter och mer socialdemokratiska än kristdemokratiska och mot ”nazis”. Bremen låg i den brittiska zonen, var… Läs mer »

Caesar-Aurelius
Medlem

Lägg märke till att detta dåd, om det hade gällt en tyskfientlig politiker utan någon som helst tvekan skulle ha kallts en terroristattack, nu slätas över med rubriker om att en högerextremist har blivit ”angegriffen”, angripen”!

Dessutom, som alltid när svartingar, svartskallar och avgudatroende panndunkare gjort något brottsligt, inget signalement!

Valhalla
Medlem

I Hitlers Tyskland satt de kommunistiska våldsverkarna i koncentrationsläger där de hör hemma