AFA hotar och hänger ut nationella på Facebook

VÄNSTERVÅLD. En stödsida till den vänsterextremistiska organisationen Antifascistisk Aktion (AFA) har skapats på Facebook där man uppmanar till aktivt våld mot nationalister.

Vänsterextremister
Här hängs Nordisk Ungdom-medlemmen Fredrik Hagberg ut med uppmaningen ”ser ni han, så sänk han!”

En Facebooksida som nyligen startats uppges vara dedikerad till att stödja vänsterextremister i ”Antifascistisk Aktion Norrort”. På sidan uppmanar man till aktivt våld och hänger bland annat ut nationalister med namn och bild.

Ett av målen med sidan uppges vara att skrämma organisationen Nordisk Ungdom till tystnad: ”Utöver att hindra rasismen att spridas på gatorna har en kampanj startats om att få bort den fascistiska organisationen Nordisk Ungdom och dess närvaro från i första hand norrort och tillslut Sverige. Vi började med ett hembesök hos samordnaren Patrick Forsén i hans hem i Vallentuna. Han var inte hemma vid det tillfället så vi gjorde det åtminstone klart och tydligt för alla i kvarteret att denne granne inte är vilken svensson som helst, utan en aktiv homofob, invandrarhatare och öppet propagerar för rasism. Hans hem har nog aldrig sett så prydligt ut efter vår lilla visit. Efter det var det en annan av de ledande i Nordisk Ungdoms tur. Det kan tyckas roligt hur Fredrik Hagberg motsäger sig det mångkulturella Sverige så starkt, när han själv bor i ett av de mest mångkulturella delarna av Åkersberga, nämligen Norrgårdsvägen. Vi såg det inte mer än våran plikt att låta de i området att få reda på vem de egentligen bor med och vad han tycker om dem.” Men enligt sajten är det bara ett steg på vägen, vänsterextremisterna hoppas kunna ”rensa ut nazismen från norrort”.

Trots att sidan uppenbart bryter mot Facebooks regler har den än så länge inte plockats bort från det sociala nätverket skapat av juden Mark Zuckerberg. I reglerna står bland annat att läsa att säkerhet är Facebooks främsta prioritet: ”Vi tar bort innehåll och kan vidta rättsliga åtgärder om vi uppfattar att det finns en allvarlig risk för fysisk skada eller ett direkt hot mot allmänheten. Det ligger inte alltid allvar bakom hotelser om att skada andra eller organisera våldsbrott i verkligheten. Organisationer med uppgifter om terrorist- eller våldsamma kriminella handlingar får inte bygga upp forum på vår webbplats. Vi förbjuder också kampanjer, planering av eller firande av handlingar om de har skadat, eller kan skada, andra ekonomiskt, häri inräknas även stöld och skadegörelse.”

Källa:
Facebooksidan Antifascistisk Aktion Norrort

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments