Afa-extremist på EU-kampanjbild med Jonas Sjöstedt

POLITIK. På en av Vänsterpartiets kampanjbilder inför EU-valet syns Jonas Sjöstedt och toppkandidaten Malin Björk tillsammans med en person som bär en tröja från vänsterextrema och våldsbejakande Antifascistisk aktion, Afa.

En av Vänsterpartiets kampanjbilder inför EU-valet (skärmbild).

Inför EU-valet den 26 maj lanserar nu partierna sina kampanjer i olika medier för att locka väljare. På en av Vänsterpartiets kampanjbilder poserar partiledaren Jonas Sjöstedt och Malin Björk, toppkandidat inför EU-valet, tillsammans med en grupp människor, där en av dem är iklädd en tröja från Afa, Antifascistisk aktion.

Afa är en vänsterextrem och våldsbejakande organisation inom den autonoma rörelsen i Sverige. Afa ägnar sig åt organiserad förföljelse och olagliga uthängningar av oliktänkande. Organisationen uppmanar till våld mot politiska motståndare, och nyligen åtalades en av de autonoma extremisterna för en vapengömma med grovkalibriga automatvapen utanför Jönköping.

Marie Antman, kommunikationschef hos Vänsterpartiet, säger till Aftonbladet att man inte kände till att personen på kampanjbilden var Afa-sympatisör.

–Vi varken visste eller såg att personen hade tröjan under fotograferingen, ingen tänkte ens på det. Vi har givetvis ingen koppling till Antifascistisk aktion och tar avstånd från politiskt våld, säger hon.

Men i Antmans fortsatta resonemang framgår det tydligt att Vänsterpartiet i praktiken inte tycker att Afa-kopplingen är särskilt störande:

–Det är inte ett problem att folk är antifascister, det är alla vänsterpartister. På så sätt är det inget problem. Men vi har ingen längtan att göra reklam för en annan organisation. Om det uppfattas så är det bekymmersamt, säger hon.

Vänsterpartiet kommer att fortsätta använda bilden i sin EU-kampanj, och visar därmed att partiet inte har några problem med att sammankopplas med en våldsbejakande och kriminell organisation.

Källa:
Vänstermissen – Afa-sympatisör på kampanjbild med Sjöstedt

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
nordbo Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
nordbo
Medlem

Är det inte hon Linda Snecker(V) som propagerar från kammaren att ALLA män är våldtäktsmän osv (syftet är såklart att skuldbelägga VITA män vad svartimporten håller på med)

Gillar en meme som svarar på hennes mentala ohälsa att då är väl hennes partiledare också en våldtäktsman.

malin björk som kräver junckers avgång kan låta positivt,men det är väl enkelt att ha sån kritik med hans uppenbara alkoholism – f.ö så blockar hon allt och alla på twitter som har en minsta uns av kritik till deras (((politik))).