Adoptionscentrum misstänks ha kidnappat barn

MÅNGKULTUREN. Människohandel förknippas idag främst med flyktingindustrin i Medelhavsområdet. Men nu avslöjas att även anställda på Adoptionscentrum misstänks ha varit inblandade i kidnappning av barn som föreningen sedan sålt i Sverige. En av de svenska vänsterkvinnorna bor numera i ett palats.

Den vänsterextrema föreningen Adoptionscentrum misstänks för kidnappning av ett stort antal av de barn som adopterats från utlandet. Detta efter att en massiv utredning startats av myndigheter i Chile.

”Adoptionscentrum förmedlar internationella adoptioner med barnets rätt till familj i fokus”, skriver Adoptionscentrum på sin hemsida. Totalt har föreningen fört över 25 000 barn till Sverige. Men enligt utredare i Chile har tusentals barn stulits från sina föräldrar och hundratals av dessa har förts till Sverige mot föräldrarnas vilja.

Och i Sverige har flera adopterade trätt fram och berättat om förfalskade dokument och historier kring deras adoptioner som inte alls har stämmer överens med de versioner som deras familj i hemlandet berättat om.

När svenska Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd, MFOF, besökte Chile i augusti i år framkom att chilenska myndigheter utreder 371 svenska fall. Det var runt 20 procent av de 2 177 adoptioner som har genomförts mellan länderna. Men nu i November är siffran uppe i 630 misstänkta kidnappningar till Sverige, av totalt 3 200 misstänkta internationella bortföranden.

Brottsrubriceringen i Chile är ”Bortförande av barn och oegentligheter i adoption”. Förutom dessa 3 200 misstänkta fall anses det bevisat i Chile att tusentals barn kidnappats och omflyttats inom landet, som en del i regeringens politik.

Myndigheterna i Sverige har fått kritik för att de kategoriskt vägrat att samarbeta med brottsutredningen:

— Vi är väldigt många och jag tycker att det är hemskt att Sverige inte kan möta Chile i det här. Allt började ju förstås där, men nånstans har ju Sverige också ankrat på och har sitt ansvar i det här, berättar en numera vuxen kvinna från Chile.

Enligt uppgifter hjälper en av de misstänkta för kidnappningarna numera många av de adopterade att ”söka sina rötter” i Chile. Detta som en del i en ny inkomstbringande verksamhet.

Adoptionscentrum har försvarat sig med att man anser sig ha följt de regler och riktlinjer som bestämts av den nyliberala militärdiktaturen på 70- och 80-talen. Adoptionscentrum är världens näst största adoptionsförmedlare mätt i antalet genomförda adoptioner.

Adoptionscentrum ”en del av 68-revolutionen”
Adoptionscentrum har tidigare fått kraftig kritik för sina affärsmetoder av bland andra forskaren Tobias Hubinette.

”Den internationella adoptionsverksamheten uppstod och växte fram som en del av den s k 68-revolutionen och som en del av den vänsterliberala och antirasistiska pro-Tredje världen- och pro-icke-vita människor-ideologi som formulerades på 1960-talet och som allt sedan dess mer eller mindre fullständigt har dominerat landet. ”

”Slutligen och inte minst så betraktades den internationella adoptionsverksamheten just i Sverige som ett postkolonialt försoningsprojekt utifrån idén om att vita och icke-vita nu skulle börja ingå i intimrelationer med varandra och och bilda familj med varandra över de s k rasgränserna”, förklarar Tobias Hubinette på sin blogg.

Enligt Hubinettes forskning var det bara i Sverige som adoptionsverksamheten fick denna prägel. Innan Riksdagen på 1970-talet beslutade om att införa mångkultur i Sverige dominerade adoptivbarnen den utomeuropeiska invandringen. Nu tror dock Hubinette att de internationella adoptionerna har börjat spela ut sin roll.

Den svenska expat-kvinna som genomförde och ”fixade” merparten av de totalt 2021 adoptionerna från Chile till Sverige som ägde rum i Adoptionscentrums (AC) regi och med svenska statens goda minne mellan 1971-92 är idag en förmögen kvinna och är numera bosatt i Chiles motsvarighet till Djursholm, skriver Hubinette på sin blogg.

Enligt Hubinette är de misstänkta fallen inte ovanliga. ”Fortfarande är detta tyvärr mönstret inom den internationella adoptionsverksamheten”, skriver Hubinette. Till saken hör också att barnen anses vara olika värda beroende på vilka länder de kommer ifrån. Bland de högst värderade barnen finns koreanska barn, som liksom Hubinette adopteras från det rika industrilandet Sydkorea.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
1 år sedan

… skriver Hubinette. Till saken hör också att barnen anses vara olika värda beroende på vilka länder de kommer ifrån. Bland de högst värderade barnen finns koreanska barn, som liksom Hubinette adopteras från det rika industrilandet Sydkorea. HA HA HA HA HA HA HA !!!!!!!!! Den dömde mordbrännaren, den dömde barnmisshandlaren och misstänkte barnamördaren Hübinette, som uttalat; ”Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen”, tycker att ”koreanska barn” (som han själv) är högst värda !! Pennvässarfejset är i farten igen!! Hahahaha, och den kallar Fjällsjö för ”forskare”, hahahahaha! Det måste vara en medveten förolämpning! Haha, forskare!… Läs mer »

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
1 år sedan

Adoptionsverksamhet utnyttjas ofta i kidnappningssyften i stora delar av västvärlden. Jag trodde alltid Norden har varit förskonadefrån sånt så när jag först hörde om kidnappningar även i Sverige trodde jag det var galna kvinnor som var sura för att förlora vårdanden när de inte kunde ta hand om barnen. Men numera vet allt fler att det förekommer.