”Adolf Hitler hade rätt” som graffiti exponerades på tjurfäktningsarena

SPANIEN. En läsare tipsade redaktionen om nationalsocialistisk kamp i Spanien. Förra månaden hade någon eller några målat graffiti med ett nationalsocialistiskt budskap i en tjurfäktningsarena utanför madrid.

PropagandaMadrid

Över 2 500 åskådare på en tjurfäktningsarena i Pinto, en förort till Madrid, fick ta del av budskapet ”Adolf Hitler hade rätt” som hade spraymålats på arenans mur. Även Adolf Hitlers födelse- och dödsdag skall ha varit sprayat på arenamuren.

Trots hysterin som brukar visa sig kring ämnet andra världskriget och Adolf Hitler tilläts tjurfäktningen fortgå. Arenans presstalesman skall dock ha sagt att ”tusentals människor ska inte behöva betala för missgärningar utförda av få”.

Direkt efter matchen lät arenans ledning underhållsarbetarna måla över det slagkraftiga budskapet. Inga misstänka har ännu gripits och det är oklart vem eller vilka som har spridit propagandan uppger polisen.

Källa:
‘Hitler was right,’ reads graffiti at Madrid bullfight

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om