Aborter förbjuds i Alabama – abortläkare riskerar 99 års fängelse

UTRIKES. Staten Alabama har röstat igenom USA:s hårdaste abortlagar med livstids fängelsestraff för abortläkare.

Alabamas senat säger ja till att införa landets hårdaste abortlagar. Nu återstår bara en signatur från delstatens guvernör.

Varken våldtäkt eller incest undantas från lagen. De enda undantagen är då kvinnans liv direkt hotas, vid utomkvedshavandeskap eller om det är något dödligt fel på fostret.

Läkare som bryter mot lagen och begår en abort hotas av upp till 99 års fängelse, det vill säga livstid. Ett försök att abortera ett foster kan leda till tio års fängelse.

Däremot ställs inte modern till svars om hon gör abort.

Den republikanska ledamoten Terri Collins var en av dem som stödde förslaget:

— Vårt lagförslag säger att en bebis i livmodern är en person.

I lagförslaget finns enligt amerikanska medier flera liknelser med aborterade foster och avrättningar i det sovjetiska koncentrationslägret Gulag och under ”Förintelsen”.

Stark kritik mot den nya abortlagen har inte oväntat kommit från Demokraterna, den feministiska organisationen National Organization for Women och Människorättsorganisationen American Civil Rights Union of Alabama.

Kritikerna menar att lagförslaget kriminaliserar läkare och att det är ett försök att säga åt kvinnor vad de ska göra med sina kroppar.

Källa:
Ja till USA:s hårdaste abortlag – kan få 99 års fängelse

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
EthnyMats Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Mats
Medlem

Vilka stater i USA tillåter abort? Bara att köpa en biljett dit om man har slarvat med p-medlen.

Ethny
Medlem

Väldigt bra, bortsett från våldtäkt vilket borde vara det enda skälet att få genomföra en abort enligt min åsikt. Blir man gravid oavsett hur så får man stå sitt kast. Vi ska inte behöva betala bara för att vissa använder abortlagen som en rättighet som feminister brukar påstå att de har rätt till, istället för att tänka med huvudet. Deras agenda är snarare att minska vitas födelseantal så mycket som möjligt med deras ”rätt till friabort” propaganda som riktas mot framförallt vita heterosexuella, normala och sunda människor. Varför ska skattebetalare finansiera idioter som inte kan använda enkla saker såsom kondom,… Läs mer »

Ethny
Medlem

Oj, missuppfattade delar av det hela.