Värnamo lystes upp av nationalsocialism i vintermörkret

Lördagen den 16 december begav sig medlemmar ur Motståndsrörelsens Näste 7 till Värnamo för att upplysa innevånarna om vilka som styr deras liv.

Ett första stopp för den offentliga flygbladsutdelningen var torget centralt beläget i staden, i nära anslutning till en mindre galleria. Dock var genomströmningen av folk inte den förväntade, trots det närbelägna Systembolaget.

Det är i och för sig glädjande att Värnamoborna inte tycktes besöka den enda affär som saluför starkare alkohol i Värnamo, men med perspektivet att Motståndsrörelsens budskap skulle ut till befolkningen så gjordes en förflyttning upp på en gågata.

Där var det betydligt fler som rörde sig. Mellan SEB och Café 18 ställde fanbäraren upp sig, varpå utdelningen påbörjades på allvar. Ett flertal diskussioner uppstod med både meningsmotståndare och rasfränder som höll med om att något måste göras.

Genomgående så betedde sig folk i allmänhet trevligt, men några mindre civiliserade personer kände sig tvungna att ge utlopp för sin ”godhet” genom att högljutt slänga okvädningsord mot motståndsmännen. Dessa kan nog förvänta sig en uppsjö ”gilla” på olika sociala medier för att de ”stod upp mot nazismen” och sover nog gott i förvissningen att de gjort sitt för utplånandet av vårt folk.

Endast en gång syntes lagens långa arm till, då en polisbil körde förbi ett hundratal meter från utdelningen.

En äldre herre var så upprörd att han kände sig nödgad att verbalt ofreda ett flertal av flygbladsutdelarna. När han slutligen blev filmad så steg nog blodtrycket till farligt höga nivåer och han uppsökte ansvarig på plats för att meddela om sina kontakter inom polisen, vilka han omgående skulle uppsöka för att få fotografen att upphöra med filmandet. Han fick lyckönskningar på vägen och syntes inte till mer.

Efter ett par timmar började folkströmmen minska så pass att det inte längre fanns någon anledning att fortsätta utdelningen. Nöjda motståndsmän avvecklade aktionen och begav iväg från centrala Värnamo för lite välbehövligt varmt kaffe.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
KristianSigfridLeo Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Leo
Medlem

Mycket bra att att offentliga aktiviteter blir ett regelbundet inslag. Bra jobbat av näste 7

Sigfrid
Medlem

Snyggt jobbat kamrater tack för det.

Kristian
Medlem

Bra jobbat Näste 7!!!