96-årig SS-veteran åtalas för ”hatbrott”

TYSKLAND. Den 96-årige SS-veteranen Karl Münter lyckades undslippa ett dödsstraff i Frankrike efter andra världskriget. Men nu åtalas han för ”hatbrott” för att ha berättat varför han sköt ihjäl en grupp fångar under kriget, samt för att ha ifrågasatt ”förintelse”-myten.

SS-veteranen Karl Münter under den tv-intervju som nu lett till att han misstänks för åsiktsbrott.

Den före detta SS-veteranen Karl Münter var under andra världskriget officer i 12. SS-Panzer-Division ”Hitlerjugend”. 1949 dömdes han i sin frånvaro av en fransk domstol för en påstådd massaker på 86 krigsfångar. Münter undslapp dödsstraffet genom att lämna landet – och brottet, vars preskriptionstid nu gått ut, kan man inte längre åtala honom för.

Men i en intervju med tysk tv som nyligen genomfördes med den 96-årige veteranen valde han att förklara varför krigsfångarna sköts – nämligen för att de flydde.

— Ifall jag arresterade männen är jag ansvarig för dem. Och ifall de rymmer har jag rätt att skjuta dem, sade Múnter.

Däremot hävdar han bestämt att det inte var han som sköt de 86 männen, utan att han endast var närvarande när det skedde. På frågan ifall han ångrar sitt deltagande i den så kallade massakern svarade han:

— Nej, absolut inte. Varför skulle jag? Jag avfyrade inte ett skott.

Münter medgav också under intervjun att han är nostalgisk över Tredje riket, och uttryckte revisionistiska åsikter.

— Det var inte miljontals judar i Tyskland på den tiden, det har redan motbevisats. Den här siffran, sex miljoner, den är inte korrekt, sade Münter.

Enligt brittiska Daily Mail har Karl Münter sedan krigets slut levt ett tillbakadraget liv i Niedersachsen, där han arbetat åt posten, samtidigt som han under åren fortsatt bevista ”högerextrema event” och blivit en ”ikon för tyska nynazister”.

För sin uttalanden i intervjun misstänks den 96-årige Münter nu för hatbrott. Ifall han döms för åsiktsbrotten riskerar han upp till fem års fängelse.

Källa:
’If they run away I have the right to shoot them’: Ex-Nazi SS officer, 96, who helped to slaughter 86 French men and boys after the resistance blew up a train in 1944 faces hate speech charge

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ethny Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ethny
Medlem

”För sin uttalanden i intervjun misstänks den 96-årige Münter nu för hatbrott. Ifall han döms för åsiktsbrotten riskerar han upp till fem års fängelse.” Är det (((deras))) sätt, att när han lyckades fly från Frankrike och därmed slapp en dödsdom som de redan hade bestämt långt i förväg innan dumstolens teater. Att (((de))) nu istället passar på att ge honom 5 års fängelse för en skitsak som denna. Vilket mycket väl kan bli ett dödsstraff i o m hans höga ålder, att han kanske inte överlever dessa 5 år i fängelse. Är det (((deras))) sätt att få ut sin sjuka… Läs mer »