90-åringar rånade i sina hem

BROTT. Två 90-åriga damer blev på lördagskvällen rånade i sina hem Limhamn. Ingen gärningsman är gripen.

Det var efter 22-tiden på lördagskvällen som det första larmet kom in. Två mörkklädda män trängde sig in och tvingade sig till en 90-årig kvinnas bankkort med våld för att sedan ta ut pengar med det i en bankomat. Rånet skedde på Strandgatan i Limhamn utanför Malmö.

En stund senare kom ett annat larm, denna gången från Östa Bernadottegatan i samma stadsdel. Där uppges en annan 90-årig dam ha blivit rånad av okända mörkklädda personer.

Den senare kvinnan fördes till sjukhus med ambulans för vård. Hon var i ett sådant tillstånd att hon inte kunde redogöra för vad som saknades eller vad rånarna tagit. Skadeläget för kvinnan är i skrivande stund oklart.

— Vi vet ännu inte om de öppnade dörren för gärningspersonerna eller om de tog sig in på annat sätt, säger polisens presstalesperson Katarina Rusin.

Polisen varnar nu äldre personer att öppna dörren för okända besökare.

— Vårt allmänna råd är att vara vaksam, säger Rusin och tillägger:

— Har man sett personer som rört sig i området och betett sig anmärkningsvärt så får man gärna ringa till oss, det går att kontakta polisen på 114 14 och lämna tips.

Källor:
Två 90-åriga kvinnor rånade i sina hem på Limhamn
90-åriga kvinnor rånades i sina hem

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
VeraRokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rokviken
Medlem

Förövarna har redan sett ut sina offer. Det räcker med att kolla Ratsit. Gamla av idag är så godtrogna av hjärntvätten MSM. De öppnar sina dörrar för vem som helst.

Vera
Medlem

Eller att de blev så glada att NÅGON kom på besök i all deras övergivenhet och skenet bedrog? Deras värld var homogen och förändringen skedde snabbt i mångkulturens idioti.

Rokviken
Medlem

Många äldre förstår inte vad som sker i Sverige idag. De öppnar dörren för oanmälda hantverkare eller kommunanställda som utger sig för att vara biståndshandläggare.
Vid ett tillfälle lyckades vi avstyra en plundring i en gammal kvinnas hem. Det var två kumpaner varav en lurade den gamla kvinnan in i badrummet medans den andre sprang runt i lägenheten och rotade efter värdesaker.