8chan vill utveckla artificiell intelligens för att identifiera judar

TEKNOLOGI. På det politiska forumet på sidan 8chan har man satt igång ett projekt för att lära ut artificiell intelligens till att identifiera judar.

Som många vet är de två nätforumen 4chan och 8chan och deras nationellt sinnade politiska underforum /pol/ kända för att trolla kändisar, vänsterfanatiker, etablissemanget och systemmedia. Nu har man lanserat ett nytt projekt som garanterat kommer att ”trigga” media, judar och andra politiskt korrekta bara genom sin blotta existens. Projektet går nämligen ut på att man vill utveckla artificiell intelligens för att kunna identifiera judar.

Tanken kan först verka aningen långsökt, men på /pol/ har man lyckats med att trolla artificiell intelligens förr. Exempelvis lyckades man år 2016 träna Microsofts till att hylla Hitler och Trump samt till att den hånade Obama och skyllde 9/11 på Bush. Något man åstadkom på mindre än 24 timmar efter att Microsoft lanserat projektet.

Den nya idén föddes efter att forskare visat att de med 91 procents säkerhet lyckades pricka in en persons sexuella läggning. Tankegången i tråden är att om artificiell intelligens kan identifiera homosexuella så torde den även kunna identifiera judar.

För att komma igång med sitt projekt har man nu i en tråd på forumet satt upp som att få in den data man behöver. Först och främst ska forummedlemmarna samla tio till tjugotusen bilder på judar. Dessa ska man sedan föra samman med tio till tjugotusen bilder på icke-judar. Vidare ska man sätta upp ett nätverk av artificiell intelligens som kan dela med sig av sina kunskaper. Detta hoppas man ska kunna korta ner tiden det tar att få de önskade resultaten.

Huruvida projektet kommer att lyckas och om det kommer att bli av återstår att se. Tråden om ämnet har varit aktiv och med tanke på forumet tidigare lyckats med rätt stora projekt finns sannolikheten att den jude-identifierande artificiella intelligensen blir verklighet.

Källor:
Computer assisted jew detection
Microsoft deletes ’teen girl’ AI after it became a Hitler-loving sex robot within 24 hours
Row over AI that ’identifies gay faces’
New AI can guess whether you’re gay or straight from a photograph

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
3 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
AndreasKarlFredrikadBAllan Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Allan
Medlem

Får innerligt hoppas att den artficiella intelligensen kommer som T-800.

b.d
Medlem

Ett vinnande koncept!
Detta borde även finnas som app-tillägg i andoid. Man vet aldrig när man kan kanske räddas iom detta program.
Att detektera stornäsan i den ens själv vet om det.
:-D

Andreas
Medlem
Andreas

Det fanns väl en app för att identifiera Israeliska varor, bara att vänta på version 2.0.

Fredrika
Medlem

En avancerad cohencidencedetektor alltså. Är det någon här som är med? Jag skulle gärna bidra med arbetsinsatser till ett projekt. Är inte med på 4chan eller 8chan, men jag/andra intresserade kanske kan samordna oss där?

b.d
Medlem

Posta dina bilder på kroknäsor.
Boende här och boende utanför våra gränser.
Du kan posta anon, inget medlemskap krävs.