88-årig man bor i sin bil – får ingen hjälp av kommunen — uppdaterad

SVEKET MOT SVENSKARNA. Den gamle mannen Rolf Hansson, 88 år, som lever i sin bil nekas hjälp från Trelleborgs kommun med att finna ett nytt boende, samtidigt som det verkar finnas outtömliga resurser för främlingar från fjärran länder.

Den 88 år gamle mannen, Rolf Hansson, är en av Sveriges äldsta hemlösa. Rolf har i hela sitt liv arbetat och betalat skatt, men får nu på äldre dagar när han behöver det ingen hjälp från kommunen att finna ett nytt hem.

Den gamla mannen lever just nu i sin bil och är rädd att han ska få sluta sitt liv som hemlös på gatan.

Det är den kände medborgarjournalisten Joakim Lamotte som berättar om den gamle svenskens öde i ett reportage på sin Facebooksida.

Rolf vräktes i juli förra året från sin lägenhet efter att han flera månader missat att betala sin hyra.

Han behöver hjälp med ett boende och att sköta sin ekonomi, men enligt kommunen är det inget de kan hjälpa honom med utan det är upp till honom själv att skaffa ett nytt hem.

På en fråga från Lamotte till kommunens representant, enhetschef Eleonore Schlyter, om hur kommunen kan låta månad efter månad passera utan att Hansson får någon hjälp, så svarar hon endast att hon inte kan ”uttala sig i enskilda ärenden”.

På den sociala tjänsten för professionella nätverk, Linkedin, beskriver Schlyter sig som ”Ledare inom digitalisering och myndighetsutövning med fokus på att uppnå extraordinära resultat genom processer, struktur och modigt agerande”.

Uppdatering:

Rolf har nu fått hjälp av Sverigedemokraterna i Trelleborg. När de såg Joakim Lamottes reportage gick de ut på Facebook och lovade att hjälpa den gamle mannen. De har enligt uppgift varit ute och letat och även lyckats finna Rolf som nu erbjudits boende.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
PerLingonetRokvikenStefanTobias Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Det är omöjligt i nationalsocialismen att en pensionär måste bo i en bil. Det är européerfientlig mångkulturell ”socialdemokrati”.

Tobias
Medlem

Det är fan skamligt att detta sker,men tyvärr kommer många fler skadas i denna fas av folkutbyte.Ansvariga för detta skall hängas offentligt för sitt svek mot folk och land!Ni har blod på era händer vidriga folkförrädare!

Stefan
Medlem

Men kunde inte ni här Nordiska motståndsrörelsen hinna före SD?

Rokviken
Medlem

Mycket bra att Trelleborgs SD:s kommunalråd ingrep i detta fall. Skillnaden är väl att SD uppbär partistöd och har då råd att hjälpa. NMR får inte ens ansöka om ett bankkonto.

Lingonet
Medlem

Bra där

Lingonet
Medlem

Hade han sökt medlemskap, och jag fått kännedom om saken, hade jag kunna ordna tillfälligt uppehåll hos mig.
Då hade jag haft tillgång till bil :)

Stefan
Medlem

(Hunnit rättare sagt.)

Stefan
Medlem

Batikhäxor å jävla folkförrädare ”socialen”!!!!😤😡👿

Per
Medlem

Den fabulösa ”vård, skola och omsorg” som sossarna gaggar om.