8-åriga invandrarbarn sprider skräck i Värmland – riskerar skapa ”vi och dom-tänkande”

VÄRMLAND. En grupp invandrarbarn i 8-10-årsåldern misshandlar och hotar andra barn och förnedrar vuxna kvinnor i ett bostadsområde i värmländska Grums.

Hyresgästerna i ett bostadsområde i värmländska Grums släpper inte ut sina barn längre eftersom de misshandlas och hotas av barn till så kallade nyanlända. Problemet har funnits sedan slutet av förra sommaren men har blivit värre under våren och sommaren i år. Därför har hyresgästföreningen brevledes sammankallat kommunen, Grums hyresbostäder och polisen till ett möte som hölls under förra veckan för att försöka lösa problemet.

Kajsa och Malin, två mammor som bor på området, berättar i en intervju för Hem och Hyra:

​– De har kastat sten eller slagits med plåtrör och pinnar så barn börjat blöda. Värst var att ett barn fick strypgrepp som lämnade märken. Men det handlar också om sexuella hot: ”jag ska sexa dig” eller ”jag ska våldta dig”, berättar Malin.​

Hyresgästföreningen är orolig för att ett ”vi mot dem-tänkande” och främlingsfientlighet ska uppstå. De skriver i sitt brev: ​

De som ställer till med bråk, bus och våld i det här fallet är barn till nyanlända. Därför börjar grannar dra kopplingar mellan problemen och främlingsfientliga åsikter. I längden leder detta till ett väldigt segregerat bostadsområde där grannar i mångt och mycket talar om ”vi mot dem”.

— Det här är ett område där vi har trivts och haft en enorm grannsämja men nu vågar vi knappt gå ut, säger Kajsa, medan Malin fyller i:​

— Min ena dotter gråter på kvällarna och vill att vi ska åka till husvagnen för att hon är så rädd. Och vi kan inte säga till heller för då kommer repressalier: de stoppar in sopor i brevinkastet eller går på mina barn ännu mer när jag inte är med. Eller så är de kaxiga direkt när man säger till. Att som vuxen bli spottad i ansiktet och få höra att ”jag lyssnar inte på dig för nu är kvinna” och bli kallad för ord som jag inte ens vill ta i min mun, är otroligt kränkande.

​Ingen polisanmälan har gjorts eftersom många trodde att det inte gick att polisanmäla barn. Det går, men sådana ärenden blir aldrig polisiära utan lämnas vidare till Socialtjänsten.

​Kommunpolis Lennart Hynynen, som var med på mötet med hyresgästerna, säger till Hem och Hyra:

​– Ur min synvinkel kommer sådana här problem oftast från föräldrarna och i det här fallet vet jag att barnens föräldrar inte kan någon svenska alls. Därför vet vi inte om alla dessa föräldrar överhuvudtaget känner till vad deras barn gör. Till hösten ska vi därför ha ett informationsmöte med tolkar för de här barnen behöver hjälp.

​Redan nu i sommar ska polisen och fältassistenterna öka sin närvaro i området och kommunen ska tillsammans med hyresgästerna ordna aktiviteter under sommaren så att problembarnen inte bara driver omkring.

​Källa:
Barngäng sätter skräck i bostadsområde

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
16 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
1 år sedan

Löfvens röstboskap utmärker sig som vanligt och tror att dom äger landet.Det tråkiga är att polisen som vanligt i dessa situationer viker ner sig och låter patrasket hållas men det klart dom tänker i första hand på sin karriär.

Lotta
Nybörjare
Lotta
1 år sedan

För i helskotta Svenne – ge igen!

Påläst
Nybörjare
Påläst
1 år sedan
Reply to  Lotta

Vuxna vågar inte för då blir det ännu värre för deras barn, förutom att de själva förmodligen åker i fängelse m m. Folk borde ha förstått hur det skulle bli för länge sedan och röstat därefter, men svensken måste tydligen lära sig den hårda vägen.

Fin får lida pin men det är synd om de oskyldiga barnen som får ta den värsta smällen. Tyvärr är nog berikningen ett nödvändigt ont för att de flesta svenska barn ska ha en chans att bli kloka vuxna som inte låter sig luras av juden.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
1 år sedan

Var finns fäderna?

Tors Spjut
Nybörjare
Tors Spjut
1 år sedan

Som man sår får man skörda
Lejonparten av dessa röstade troligen för detta. ”You brought this upon yourself”

Påläst
Nybörjare
Påläst
1 år sedan

” Till hösten ska vi därför ha ett informationsmöte med tolkar för de här barnen behöver hjälp.”

Det enda som hjälper är en enkel biljett till hemlandet och sedan stängda gränser, din dumma snut.

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
1 år sedan
Reply to  Påläst

vi kan ju ha kvar dom i någon sorts djurpark som avskräckande exempel, de äter väl ungefär samma mat som apor gör också

Påläst
Nybörjare
Påläst
1 år sedan
Reply to  Grottbjörnen

Det räcker med Fredrik Reinfeldt i så fall.

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Det finns tyvärr för många svenskar som tror att människor (och världen) blir fredliga med hjälpsamhet och kärlek. Men livet och naturen är annorlunda. Livet är huvudsakligen kamp (habegär, avund) och bara lite kärlek. All hjälp till tredje världen förbättrade ingenting, massinvasionen till Europa inte heller. Främlingarna kämpar. Det måste också svenskarna gradvist göra (och européerna).

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
1 år sedan
Reply to  Klaus

håller med helt, vi måste sluta uppfostra våra vita barn till att tro att man kan förhandla och prata sig igenom allting, om man blir angripen ska det vara helt naturligt att få använda våld

David
Nybörjare
David
1 år sedan
Reply to  Klaus

Hjälpte vi någonsin tredje världen eller var det en illusion? Hjälporganisationerna och tv-galerna har nog alltid varit scams … Afrika är otroligt vackert med över 50 länder och alla länder är inte misär, men vi hör eller ser aldrig något om dem.

Somalia, Sydafrika, Libyen, Egypten, Rwanda.. ”Väst” har ställt till mycket därnere..

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
1 år sedan
Reply to  David

Ja, det finns vettiga nationella afrikaner också, som vill bryta med väst och bygga upp sina länder själva,Idi Amin försökte och utsågs till tyrann och massmördare i media över en natt när han bröt med israel och utvisade alla judar och indier som britterna hade importerat,konstigt nog så är det inte många ugandier som tycker illa om denna ”massmördare”, som det är nu så är de ränteslavar under judens banker

Ethny
Nybörjare
Ethny
1 år sedan

Seriöst, vad fan håller föräldrarna på med? Vad gör de åt situationen själva? Polisen är inte på vår sida och då måste man ta itu med problemen själva om polisen vägrar göra det arbete som de är skyldiga till att göra för att försvara sina barn. Tycker synd om era barn som har ryggradslösa föräldrar som ni, som inte skyddar sitt egna kött och blod. ”Hyresgästföreningen är orolig för att ett ”vi mot dem-tänkande” och främlingsfientlighet ska uppstå”. Ja gud förbanne att den förjävliga främlingsfientligheten skall förvärras! Polisen: ”Vi struntar helt och hållet i era barn, men ge fan i… Läs mer »

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
1 år sedan

det är bara hälsosamt på ett sätta att de svenska barnen får växa upp med berikningen nära inpå så att det blir inpräntat i dom hur verkligheten ser ut, enda problemet är att de går hem eller till skolan och får höra en saga om att alla är lika värda och att man måste vara tolerant, det enda som hjälper är om de får lära sig att slå tillbaka ordentligt. Barn från mellanöstern är uppfostrade så att om de gör fel så får de sig ett par stadiga örfilar,därför har de ingen respekt för svenskar som försöker tala dom till… Läs mer »

Påläst
Nybörjare
Påläst
1 år sedan
Reply to  Grottbjörnen

Ett annat problem är att de berikande barnens syskon, kusiner, föräldrar m fl kommer till undsättning om en svensk slår tillbaka.

David
Nybörjare
David
1 år sedan

Globalisterna tänker långsiktigt, om några generationer kommer dessa vilda barn vara apatiska sosse drones och förslavade konsumenter.

Som Barbara Spectre sa, kommer det bli en stor omställning men den måste göras.