73-åring tillrättavisade neger – får böta

SALA. En 73-åring fick göra en hård inbromsning efter att ha hamnat bakom en bil i vilken en utländsk familj färdades. Pensionären ska då ha blivit rasande och pekat finger åt utlänningarna.

Den 73-årige mannen menar att han fick göra en kraftig inbromsning på grund av att en utländsk bilförare betedde sig illa i trafiken. I och med den kraftiga inbromsningen ska pensionärens hund, som satt i en bur, ha skadat sig och mannen ska då ha blivit förbannad och pekat finger till den utländska familjen.

Pensionären följde sedan efter utlänningarna till en butiksparkering där han skällde ut föraren och undrade var han fått sitt körkort ifrån.

— Jävla neger stick här ifrån!… Har du tagit ditt körkort i öknen?… Vad gör du i Sverige, du äter bara skattepengar!, uppges mannen ha sagt.

73-åringen förnekar att han ska ha skällt ut den utländske föraren och menar att han inte heller pekat finger. Nu döms han dock för förolämpning av Västmanlands tingsrätt och ska betala böter. Pensionären slipper dock betala sina försvarskostnader med hänsyn till hans ekonomi.

Källa:
Sala pensionär skrek kränkningar till barnfamilj

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments