72-årig kvinna skrev på Facebook – döms nu för åsiktsbrott

1984. En 72-årig kvinna från Malmö döms till böter å 4 000 kronor efter att ha gjort sig skyldig till åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp” när hon kritiserade massinvandringen och de förrädarpolitiker som ligger bakom.

Den 72-åriga Malmökvinnan hade i två olika Facebookgrupper enligt Malmö tingsrätt skrivit kommentarer som ”gav uttryck för missaktning mot en viss etnisk grupp” och som dessutom publicerats på ett sådant sätt att ”missaktningen” potentiellt har kunnat få stor spridning.

I inläggen hade kvinnan bland annat beskrivit afghanska män som ”skäggapor”, vilket var en del i en kommentar angående en kraftig ökning av sexualbrott i Uppsala.

72-åringen hade dessutom distat sig att kritisera regeringen samt ”alla vänster kommunistfittor”, samt hävdat att ”Sinnesslöa är dom allehopa”.

Malmö tingsrätt har därför dömt kvinnan enligt gummiparagrafen ”hets mot folkgrupp” och hon tvingas nu betala dagsböter på 4 000 kronor.

Källa:
72-årig kvinna döms för hets på Facebook

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments