70-åring delade ut lagliga flygblad – polis tänker trakassera familj

USA. En 70-årig man har delat ut pro-vita flygblad i ett bodstadsområde. Nu tänker polisen, som inte kan hitta några olagligheter i flygbladet, ”tala med hans familj”.

Den äldre mannen delade ut flygblad i Missoula, Montana, med pro-vita budskap. Detta fick Har Shalom-synagogan att ropa på förstärkt polis för enbart judar. Detta eftersom flygbladet även beskriver judars kontroll över media.

Judarnas krav på att tysta denna ”hat-kampanj” har fått både polisen och borgmästaren att engagera sig. Under tisdagen besökte borgmästaren John Engen synagogan för att att delta i en nyhetskonferens för en ”anti-hat-kampanj” som ska visa stöd för judar. Borgmästaren berättade för judarna att man har identifierat mannen och att han är i 70-årsåldern.

Mannen, vars identitet fortfarande inte är känd för allmänheten, tros ha skrivit ut flygbladen från Internet och delat ut dem i bostadsområden.

Trots att mannen inte är misstänkt för brott och egentligen bara bedrivit opinionsbildning håller polisen honom under lupp. Polisen berättar även för Gazette att man ”tänker tala med familjen om hans aktiviteter”.

Inte olagligt innehåll, men även laglig kritik av judisk makt-rörelsen kan leda till trakasserier från ordningsmakten. Klicka för större bild.

Inte olagligt innehåll, men även laglig kritik av judisk makt-rörelsen kan också leda till trakasserier från ordningsmakten. Klicka för större bild.

Källor:
Police: Elderly man distributed anti-Jewish fliers in Montana
American Nazi Party literature shows up in Missoula

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments