69-åring med svåra smärtor fick vänta 46 timmar på akuten – riskerade blodförgiftning

SJUKVÅRDEN. En 69-årig man med svåra smärtor i ryggen fick vänta i 46 timmar på akuten på Skånes universitetssjukhus. Väntetiden innebar risk för blodförgiftning och bestående men.

Genrebild. Foto: Pxhere.

En 69-årig man med svåra smärtor i ryggen som med ambulans förts till Skånes universitetssjukhus i Lund fick vänta på hjälp.

Efter att ha undersökts av läkare så fick mannen vänta i 46 timmar på vård.

Under tiden försökte mannen, med feber och smärtor i ryggen, ta sig till toaletten men föll ihop och påträffades senare på sjukhusgolvet.

Efteråt konstaterades att den långa väntetiden kunde medfört blodförgiftning för patienten som hade en infektion i ryggen. Han riskerade utöver blodförgiftning också en bestående skada.

— När det är som mest fullbelagt här så har vi patienter liggande exakt överallt. Patienter kan behöva sitta på golvet i de värsta situationerna, berättar Anders Willysson, sjuksköterska och skyddsombud vid akutmottagningen i Lund.

Willysson menar att patientsäkerheten under rådande omständigheter kan vara hotad.

Källa:
69-åring riskerade blodförgiftning – tvingades vänta 46 timmar på akuten

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments