600 mord hittills i år i Chicago

USA. Den mångkulturella staden Chicago har fått sitt sexhundrade mord hittills i år. Om trenden fortsätter kan staden slå förra årets rekord.

Chicago har fortsatt trenden med att vara en av de blodigaste städerna i USA. Förra året slog staden rekord med 781 mord och nu har årets siffra stigit till hela 600 stycken. Huruvida det blir nytt rekord i år är okänt men mycket tyder på det då det inte finns några tecken på att en snabb förändring är på gång.

Mordvågen som staden fått erfara under de senaste åren är en del av det alltmer eskalerade våldet i staden, där kriminella gäng krigar om territorium, kontroll av drogmarknaden och ”respekt”. Situationen är så pass allvarlig att det fram tills oktober månad skett hela 2 445 skottlossningar i Chicago.

För att sätta mordvågen i Chicago i ett jämförbart perspektiv bör man nämna att det sedan 2001 har dött 2 000 amerikanska soldater i Afghanistan. Under samma tid har fler än 5 000 personer mördats i Chicago. Argumentet om att staden är en farligare plats än en krigszon står sig därmed stark, även om systemmedia i landet försökt argumentera det motsatta.

Chicago är ett av USA:s mångkulturella städer där 29,7 procent av populationen utgörs av sydamerikaner och 29,3 procent av afroamerikaner. Den vita populationen i staden har fortsatt att sjunka och ligger numera på 32,6 procent, jämfört med 45,3 procent år 2010.

Källor:
Chicago Reaches 600th Homicide for 2nd Time in More Than a Decade
Man Killed In Year’s 600th Homicide Among 5 Shot Tuesday In Chicago
Chicago more dangerous than Afghanistan?

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
RamiDavidDanielFimbultyr Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fimbultyr
Medlem

Starka krafter vill få oss att ge upp! Och att bli omoraliska!
Smärta är vår vän!

b¤d
Medlem

Man undrar när myntet skall falla ned.
Multikulturella kaos-härdar med rån, misshandel, droger.

Deva
Medlem
Deva

Det är ju målet och en nödvändig del i zog samhället, dessa ”kaos-härdar” fyller en otroligt viktig funktion på många plan och tjänar makten.

Rami
Medlem

Vill bara flika in att precis som i Sverige så sker dessa skjutningar inte med legala vapen av laglydiga vapenägare, vapnen är stulna eller på annat sett olagliga och då spelar vapenlagar ingen som helst roll, men det vägrar ju vissa förstå. Det är dessutom i USA ganska hårda straff på att inneha olagliga vapen, till skillnad från Sverige, och även här i Finland då man får en liten smäll på fingrarna. I Finland kan du, iallafall första gången du åker fast med ett vapen komma undan med dagsböter medans i USA brukar det resultera i fängelsestraff uppåt tio år,… Läs mer »