60-åring åtalas för att ha spridit ”hatfakta”

CENSUR. En 60-årig man åtalas nu för att ha skrivit att ”bara var femte somalier har IQ över 70”.

En 60-årig man från Kungsängen åtalas nu för brott mot gummiparagrafen ”hets mot folkgrupp”, som används när staten vill ge sig på oliktänkande medborgare.

I en kommentar på Facebookgruppen Stå upp för Sverige skrev mannen att ”bara var femte somalier har IQ över 70”, något som enligt åklagare Paulina Brandberg ska uppfattas som ”nedsättande” och därmed som ”hets mot folkgrupp”.

Mannens påståenden finner stöd i forskning utförd av bland andra Richard Lynn och Tatu Vanhanen, som menar att den genomsnittliga IQ-nivån i Somalia ligger på 70 poäng.

60-åringen har varken erkänt eller förnekat ”brottet”. Rättegången kommer hållas vid Attunda tingsrätt.

Källa:
Påpekade att somalier har låg IQ – åtalas

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Fredrika says:

  Håkan Juholt har rätt. Men diktaturen kommer mycket snabbare än vad han vågade gissa. Men (((Dagens Nyheter))) drev bort honom.

 • Våra kvinnliga åklagare ser minsann till att våra domstolar sysselsätter sig med ack så viktiga saker… Glöm våldtäkter, mord och sådant – det är uppenbarligen viktigare att undertrycka korrekta uttalanden om invandrargrupper.

 • Om medel-IQ i Somalia är 70 så ligger ungefär varannan somalier högre än IQ70.
  Om vi antar att IQ är normalfördelat med stdavv 15 så bör medel-IQ ligga på ca 58 för att var 5:e person ska nå över IQ70. Equatorialguinea ligger på ca IQ59 och kommer i närheten av påståendet.
  Däremot ligger ca var 5:e somalier över IQ80.
  Mannen från Kungsängen har fel i sitt påstående.

  • Klaus says:

   Det kan man se annorlunda:
   Var femte över IQ70 är 20%=0,2.
   Exempel:
   Om 80% har IQ 65 och 20% har IQ 90 (80% sämre än IQ70)
   så är genomsnitts-IQ = 70
   0,8 × IQ65 + 0,2 × IQ90 = IQ70.

   • För att kunna hitta ett antal människor som motsvarar ditt exempel måste man ha gjort ett urval ur populationen. Ditt urval är av typen 4 st litet dumma plus 1 relativt begåvad. Detta urval är definitivt inte normalfördelat. En stor population brukar vara normalfördelad.

 • Caesar-Aurelius says:

  Av de anmälningar av ”Näthatsgranskaren” som har lett till åtal, totalt 77 stycken till och med mitten på mars 2018, har alla erkänt brottet!!!!!!

  ERKÄNN ALDRIG NÅGOT!!
  Endast en idiot erkänner i ett polisförhör. Vill du säga något kan du ju alltid göra det senare, om och när du redan har blivit åtalad.

  Om du får kallelse till förhör från polisen – SLÄNG KALLELSEN I PAPPERSKORGEN!

  Snutar är lata, slöa, ineffektiva och vill helst dricka kaffe och lösa korsord. Om de bara kan motivera att lägga ned vilken utredning som helst, så kommer de att göra det!

  Har de tillräckligt med ”bevis” för att verkligen ta in dig till förhör, så kan du vara helt säker på att de ordnar med en ”polistaxi” åt dig.

  Om inte, så kommer de garanterat att ta en kopp kaffe och en syltmunk och sedan lägga ned utredningen hellre än att skicka en arbetskrävande delgivning på dig, än mindre leta efter dig själva.

  • Sigfrid says:

   Du har helt rätt det finns ingen anledning att erkänna utan låt snutarna jobba för att bevisa saken.Snutarna är lata oduglingar så dom kommer ingenstans om du konsekvent nekar.

   • Karl A says:

    I ett sånt här fall kan man också hävda att familjemedlemmar och andra hade tillgång till ens fb-konto. Om jag inte misstar mig så kan man inte tvinga familjemedlemmar att vittna mot en vid ett ”brott” som detta. Som C-A skriver; erkänn aldrig, obstruera så mycket som möjligt.

  • Caesar-Aurelius says:

   Manual att ladda hem. OBS!

   Manualen har dock missat PUNKT 1: KASTA kallelsen till förhör i papperskorgen.

   Är man kallad till förhör och uteblir, så kan det bli fråga om vitesföreläggande eller så kan du bli hämtad av polis. Men de måste då först göra det sannolikt att du verkligen har fått kallelsen! Detta genom ex. rek eller delgivning, eller också att de ringer dig och du svarar att du är du när de frågar.

   En hämtning kan ske om det inte är mer än 10 mil från hemmet till förhörsplatsen.

   När det rör sig om ett brott på vilket fängelse kan följa och man tror att personen inte kommer att infinna sig trots kallelse eller att personen med anledning av kallelsen kommer undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen, så behövs inte kallelse skickas ut såvida personen uppehåller sig inom 10 mil från förhörsplatsen – hämtning kan med andra ord i dessa fall ske utan en föregående kallelse.

   23 Kap. Om förundersökning
   1 § Förundersökning skall inledas så snart det på grund av angivelse eller av annat skäl finns anledning att anta att ett brott som hör under allmänt åtal har förövats.

   Förundersökning behöver dock inte inledas, om det är uppenbart att brottet inte går att utreda.

   http://flygbladet.com/pdfdok/manualkontrattsv.pdf

 • Victor says:

  Sluta använd Facebook för bövelen!

 • Domen kommer att falla hård mot Näthatsgranskaren.

 • Åtal för att ha yppat sanningen?


 • Lämna ett svar