60-åring åtalas för att ha spridit ”hatfakta”

CENSUR. En 60-årig man åtalas nu för att ha skrivit att ”bara var femte somalier har IQ över 70”.

En 60-årig man från Kungsängen åtalas nu för brott mot gummiparagrafen ”hets mot folkgrupp”, som används när staten vill ge sig på oliktänkande medborgare.

I en kommentar på Facebookgruppen Stå upp för Sverige skrev mannen att ”bara var femte somalier har IQ över 70”, något som enligt åklagare Paulina Brandberg ska uppfattas som ”nedsättande” och därmed som ”hets mot folkgrupp”.

Mannens påståenden finner stöd i forskning utförd av bland andra Richard Lynn och Tatu Vanhanen, som menar att den genomsnittliga IQ-nivån i Somalia ligger på 70 poäng.

60-åringen har varken erkänt eller förnekat ”brottet”. Rättegången kommer hållas vid Attunda tingsrätt.

Källa:
Påpekade att somalier har låg IQ – åtalas

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Karl AKarlVictorSigfridCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Håkan Juholt har rätt. Men diktaturen kommer mycket snabbare än vad han vågade gissa. Men (((Dagens Nyheter))) drev bort honom.

_DH_
Medlem
_DH_

Våra kvinnliga åklagare ser minsann till att våra domstolar sysselsätter sig med ack så viktiga saker… Glöm våldtäkter, mord och sådant – det är uppenbarligen viktigare att undertrycka korrekta uttalanden om invandrargrupper.

Mats
Medlem

Om medel-IQ i Somalia är 70 så ligger ungefär varannan somalier högre än IQ70.
Om vi antar att IQ är normalfördelat med stdavv 15 så bör medel-IQ ligga på ca 58 för att var 5:e person ska nå över IQ70. Equatorialguinea ligger på ca IQ59 och kommer i närheten av påståendet.
Däremot ligger ca var 5:e somalier över IQ80.
Mannen från Kungsängen har fel i sitt påstående.

Klaus
Medlem

Det kan man se annorlunda:
Var femte över IQ70 är 20%=0,2.
Exempel:
Om 80% har IQ 65 och 20% har IQ 90 (80% sämre än IQ70)
så är genomsnitts-IQ = 70
0,8 × IQ65 + 0,2 × IQ90 = IQ70.

Mats
Medlem

För att kunna hitta ett antal människor som motsvarar ditt exempel måste man ha gjort ett urval ur populationen. Ditt urval är av typen 4 st litet dumma plus 1 relativt begåvad. Detta urval är definitivt inte normalfördelat. En stor population brukar vara normalfördelad.

Caesar-Aurelius
Medlem

Av de anmälningar av ”Näthatsgranskaren” som har lett till åtal, totalt 77 stycken till och med mitten på mars 2018, har alla erkänt brottet!!!!!! ERKÄNN ALDRIG NÅGOT!! Endast en idiot erkänner i ett polisförhör. Vill du säga något kan du ju alltid göra det senare, om och när du redan har blivit åtalad. Om du får kallelse till förhör från polisen – SLÄNG KALLELSEN I PAPPERSKORGEN! Snutar är lata, slöa, ineffektiva och vill helst dricka kaffe och lösa korsord. Om de bara kan motivera att lägga ned vilken utredning som helst, så kommer de att göra det! Har de tillräckligt… Läs mer »

Sigfrid
Medlem

Du har helt rätt det finns ingen anledning att erkänna utan låt snutarna jobba för att bevisa saken.Snutarna är lata oduglingar så dom kommer ingenstans om du konsekvent nekar.

Karl-Путин A
Medlem

I ett sånt här fall kan man också hävda att familjemedlemmar och andra hade tillgång till ens fb-konto. Om jag inte misstar mig så kan man inte tvinga familjemedlemmar att vittna mot en vid ett ”brott” som detta. Som C-A skriver; erkänn aldrig, obstruera så mycket som möjligt.

Caesar-Aurelius
Medlem

Manual att ladda hem. OBS! Manualen har dock missat PUNKT 1: KASTA kallelsen till förhör i papperskorgen. Är man kallad till förhör och uteblir, så kan det bli fråga om vitesföreläggande eller så kan du bli hämtad av polis. Men de måste då först göra det sannolikt att du verkligen har fått kallelsen! Detta genom ex. rek eller delgivning, eller också att de ringer dig och du svarar att du är du när de frågar. En hämtning kan ske om det inte är mer än 10 mil från hemmet till förhörsplatsen. När det rör sig om ett brott på vilket… Läs mer »

Victor
Medlem

Sluta använd Facebook för bövelen!

Karl
Medlem

Domen kommer att falla hård mot Näthatsgranskaren.

Karl
Medlem

Åtal för att ha yppat sanningen?