54 busskurer sköts sönder i Sundsvall

SUNDSVALL. För andra året i rad har Sundsvalls busskurer förstörts. Nytt för i år är att kommunen är säkra på att busskurerna skjutits sönder med en pistol eller ett gevär. Ingen har ännu tagit på sig attackerna.

I en samordnad attack sköts ett femtiotal busskurer sönder i Sundsvall under helgen. Busskurer har skjutits sönder över hela staden, inklusive i stadsdelarna Haga, Skönsmon och Västermalm.

— Den ekonomiska skadan är allvarlig nog men att någon skulle ha åkt omkring med ett vapen och förstört kurerna är förfärligt. I flera fall har vi haft villabebyggelse precis bakom busskurerna, säger Agneta Nyberg vid kommunens gatuavdelning.

Varje sönderslagen glasruta kostar mellan 5 000 och 10 000 kronor att byta ut, och till den summan tillkommer utgifter för att städa upp allt glaset från gatorna. På vissa av busskurerna är det flera rutor som skjutits sönder. På vissa av rutorna kan skotthål tydligt ses.

Eftersom det oftast är glasen som ligger parallellt med vägen som är trasiga, och glaset har slungats iväg bakom kuren, verkar det som att skottlossningen skett ifrån bilar.

Årets attack i Sundsvall är dubbelt så stor som förra årets liknande attack, då bara ett 20-tal busskurer förstördes.

Sundsvall styrs av en migrationskoalition bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, och Centerpartiet.

Ursprungligen publicerat på Facebook.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
DavidLingonetVintJan HjelmKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Glasmästare är helt klart en av de största vinnarna på massinvandringen av subhumanoider från tredje världen. För några år sen var det en rasfrämling som sköt sönder ett hundratal specialdesignade glasrutor som utgjorde bullerskydd på den nyanlagda motorvägen E45 mellan Göteborg och Trollhättan.

Varje glasskiva hade kostat 6000:- så det blev ”bara” 600 000:- plus uppröjning och arbetskostnad för montering av nya och billigare glasskivor. Så småningom åkte babbeanen fast men kom undan helt utan straff.

Jan Hjelm
Medlem

Dags att gynna plåtslagarna några år. Korrugerad plåt platsar väl så bra i betonggettona.

Lingonet
Medlem

Aluminium leder ström nästan lika bra som koppar.

Vint
Medlem

Muslimer håller på att träna

Lingonet
Medlem

Helt normalt, alltid varit trasiga busskurer,
det var ju helg, ungdomsgård

Lingonet
Medlem

”men att någon skulle ha åkt omkring med ett vapen och förstört kurerna är förfärligt” ”I flera fall har vi haft villabebyggelse precis bakom busskurerna”
Villa…? Nä nu tar fan, att de skjuter i negerbyarna…(villaföreningens hemsida blockad)

David
Medlem

Bra jobbat