500 patrioter hedrade mördad pojke

I lördags samlades runt 500 nationella ifrån Stockholm, samt en mindre skara tillresta från övriga delar av landet. Samlingen var vid Norrvikens pendeltågsstation i Sollentuna för att göra gemensam sak och protestera mot det svenskfientliga våldet samt hedra minnet av den mördade James Waite.

Det var Salemfonden, vilken varje år organiserar minnestunden för den mördade Daniel Wretström, som även arrangerade denna minnesstund. På plats fanns även representanter från de större etablerade massmedierna som under den gångna veckan frotterat sig i händelserna kring mordet på James. En skara av de lokala Nattvandrarna från Salems kommun var även de samlade för att ”protestera” mot manifestationen. Polisen hade avsatt stora resurser för denna stillsamma tillställning. Förutom de sedvanliga kravallpoliserna hade man även satt in hästburna poliser, en polishelikopter och en polisbåt.

Vid samlingsplatsen hade en scen tillfälligt byggts upp där musiker framförde musik till James ära. Därefter äntrade Jonas De Geer scenen för att hålla ett kort anförande om varför vi var samlade. En tyst minut för den mördade James hölls sedan. Efter ett avslutande musikstycke grupperade sig deltagarna i led tre om tre och marschen gick mot den plats där mordet skett.


Tåget av Patrioter var långt. (Foto: Maria Björdén, Nationell Ungdom)

På väg genom skogen passerade tåget platsen för förra veckans minnesplats som nu var fylld med än fler blommor. De deltagande patrioterna betraktade stilla och dystert de nedlagda blommorna och hälsningarna för att sedan gå vidare.

Väl framme vid den grillplats där James och hans kamrater tillbringade James’ sista kväll i livet ställdes den vita dödsrunan ned, vackert beläget framför vattnet. Podiet fylldes snabbt med blommor, kort, kransar och tända ljus.


Podium för att hedra James Waite (Foto: Maria Björdén, Nationell Ungdom)

Varje steg, varje nedläggning dokumenterades noggrant av fientliga fotografer vars blixtar lyste upp skogsgläntan. Tåget vandrade sedan tillbaka till Norrvikens station för att lämna platsen i stillhet. Inga bråk, inga kravaller, ingen uppståndelse. En värdig minnesstund för en ung pojke som föll offer för det främlingsvåld som blivit en naturlig konsekvens av de hetskampanjer massmedia bedriver gentemot oss nationellt sinnade svenskar.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om