50 outredda våldtäkter – bara i södra Stockholm

INRIKES. På grund av stor resursbrist utreds många våldtäktsfall inte alls. Bara i södra Stockholm ligger just nu 50 outredda våldtäktsfall på polisens bord – trots utpekad gärningsman i samtliga fall.

Den senaste tiden har en stor mängd mord skett i södra Stockholms län. Enligt läckta uppgifter från ett internt ledningsmöte på Stockholmspolisen så har de många mordutredningarna gjort att utredningar för andra grova brott läggs på hög.

Bara i södra Stockholm finns just nu 50 våldtäktsfall som inte utretts. Detta trots att det finns en utpekad gärningsman i samtliga fall, i flera av fallen rör det sig dessutom om våldtäkt mot barn.

– Vi har ett hundratal utredningar som vi inte jobbar aktivt i. Av de som vi lagt på vänt finns det våldtäkter men det finns också andra rubriceringar, säger Manne Jönsson, avdelningschef på Stockholmspolisen syd.

Han säger även att personalen är hårt pressad ”inom arbetsmiljöns rimliga gränser” och att det finns en stor frustration över de liggande utredningarna. Hans lösning på problemet: fler poliser.

— Vi har en väl fungerande arbetsmetodik och duktig personal som jobbar med grova brott, så det går inte att optimera oss ytterligare än vad vi har gjort. Därför är det fler händer att ta tag i de här ärendena som behövs, fortsätter Jönsson.

När det kommer till Motståndsrörelsen märks dock inte den akuta resursbristen alls då regeringen inför valet väljer att ge polisen mer resurser för att prioritera ”våldsbejakande extremistgrupper” istället för de ökande våldtäkterna.

Ibland har polisen tillgång till väldiga resurser.

Källa:
50 outredda våldtäktsfall – bara i södra Stockholm

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
5 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Allan
Allan
2 år sedan

Terrororganisationen Polisen är ju till för att terrorisera svenskar och att bistå invandrares brottslighet mot svenskarna, Shorim delar ju det intresset, det visar Kod291. Shomrim är judens legosoldater. En typisk (((SD)))are ropar efter fler Shomrim, de tjänar samma (((herrar))), även om de oftast är för dumma för att fatta det själva.

Rokviken
Rokviken
2 år sedan
Reply to  Allan

Över 6000 anmälda våldtäkter och 200 av dessa döms i domstol. Vad hände med resten?

Karl
Karl
2 år sedan
Reply to  Rokviken

Det kommer att bli som i Afrika. Det finns en rwandisk kvinna i den perifera bekantskapskretsen som har berättat för mig att att det är mer normalt att kvinnor där blir våldtagna än att någon man håller upp en dörr åt dem eller avstår sitt säte på bussen.

Våldtäkt kommer att bli som när någon smällt sin bildörr i sidan på ens bil; det händer titt som tätt och man orkar inte bry sig, för det lönar sig inte.

Stefan
Stefan
2 år sedan

Må förfallet fortgå så kravet kommer snabbare om ett maktskifte.

Sigfrid
Sigfrid
2 år sedan

Hade ockupanterna skickats hem så hade inte det här problemet funnits.