4chan lanserar ”It’s ok to be white” 2.0 under internationell konsumtionshögtid

KULTURKRIGET. De legendariska nättrollen på 4chan lanserar en ny iteration av kampanjen ”det är okej att vara vit” under ”svarta fredagen”.

Tidigare under hösten lanserades kampanjen ”It’s ok to be white”, eller ”det är okej att vara vit” på svenska, via det legendariska nätforumet 4chan. Kampanjen, som diskuterades i Radio Nordfront Direkt #55, hade som mål att avslöja skenheligheten bland västvärldens mediala och politiska elit.

Bara några dagar efter att kampanjen körde igång rapporterade amerikansk systemmedia om ”hatkampanjen” och politiker turades om att fördöma aktionen. Budskapet till allmänheten var solklar: Eliten tycker inte att det är okej att vara vit.

Då det politiska minnet bland allmänheten tenderar att vara kort så har man nu startat en ny tråd om ämnet på nätforumet med tanken att åter igen påminna folk om ”elitens” hat mot vita. Kampanjens andra iteration har nu planerats in och skall vara i full gång under den internationella konsumtionshögtiden ”Black Friday”.

Kampanjens mål är detsamma som innan:

1. För fram budskapet att det faktiskt är okej att vara vit i dagens vithatande samhälle.
2. Bevisa för allmänheten att ”eliten” hatar vita befolkningen.

Reglerna är även de väldigt simpla men effektiva: Affischerna ska enbart ha texten ”It’s ok to be white”, skrivna på dem med en neutral färg och font.

Att man inte vill ha några som helst andra symboler i affischerna beror på att man vill få såväl media, politiker och andra tyckare att enbart kunna peka på vanligt text på ett papper och kalla det för ”hat”. Avsaknaden av symboler gör det för allmänheten mycket tydligt att det enda som oroar ”eliten” är det att det är okej att vara vit.

Svarta fredagen äger rum den i morgon den 24 november.

Källor:
4chan Plans Black Friday Relaunch of It’s OK To Be White Campaign, Calling It White Friday
4chan Launches “It’s Ok To Be White” Campaign, Causing Mass Outrage WorldWide
It’s OK to Be White: How Fox News Is Helping to Spread Neo-nazi propaganda
‘It’s OK to be white’ campaign rankles higher education

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
JossAllanDanielFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Ni menar egentligen ”Eliten tycker inte att det är okay att vara vit’. Men vi fattar andemeningen.

b¤d
Medlem

Heh. 4chan är roliga. Experter på att trolla. Och när eliten får digital smörj kan jag inte låta bli att le.

Allan
Medlem

Det är ok. att vara vit är genialiskt, de antivita blir så triggade och avslöjar sig själva. Det visar tydligt att de skarpaste hjärnorna finns bland nationella, juden kommer aldrig vinna.

Joss
Medlem

Det är ok att vara german.

Joss
Medlem

Tror jag vore det mest triggande här i sverige. Jag misstänker att ”det är ok att vara vit” bara skulle bli ”va?” och att ”det är ok att vara europe” skulle framstå som ett EU initiativ.

Joss
Medlem

Det är ok att vara skandinav
är kanske mindre splittrande mellan vita människor än german. Fast jag tycker ju i och för sig inte att det bara är ”ok” att vara skandinav :p