44 procent av Gula västarna tror att det finns en global sionistisk komplott

FRANKRIKE. Den franska veckotidningen Le Point publicerade under gårdagen resultat från en opinionsundersökning som visar att 44 procent av de som sympatiserar med Gula västarna anser att det finns en global sionistisk komplott.

Opinionsinstitutet IFOP har nyligen genomfört en undersökning gällande fransmännens attityder till flera olika ”konspirationer”, något som veckotidningen Le Point uppmärksammat. Undersökningen har kollat om det finns skillnader i attityder mellan de som stödjer eller är en del av Gula västarna och befolkningen i stort gällande vad de kallar konspirationer.

Bland Gula västarna, men även hos fransmännen i stort, visade det sig att många tror att det finns konspirationer som påverkar Frankrike och världen. Ett av påståenden som de tillfrågade fick svara på var om det finns en ”global sionistisk komplott” och där svarade 22 procent av fransmännen ja och hela 44 procent av de som definierar sig som ”Gul väst”.

Det finns även en stor tro att ”massinvandringen är medvetet organiserad av etablissemanget för att byta ut Europas folk”. Där är det 25 procent av fransmännen och 46 procent av de som identifierar sig med Gula västarna som svarat att de tror på det påståendet.

Den mest spridda konspirationsteorin är dock att Frankrikes hälsomyndighet skulle samarbeta med läkemedelsindustrin för att dölja skadliga bieffekter av vacciner. Det är hela 43 procent av fransmännen i stort och 62 procent av Gula västarna-supportrarna som menar att så är fallet.

Källa:
40 % des Gilets jaunes sont très complotistes

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Sverker says:

    Även om alla riktiga fransmän skulle tycka att det är sant, så är dom inte mer än kanske 60% av den totala befolkningen. Och färre blir dom i takt med att dom blir utbytta mot MENA-folk. En kamp mot klockan!
    Samma problem har alla västländer, utom Ungern och Polen.

  • Sigfrid says:

    Man behöver inte vara hjärnkirurg för att inse att sionisterna ligger bakom de flesta av världens komplotter.Tänk bara deras eviga tjat om förintelsen som dom har levt gott på i många år.


  • Lämna ett svar