422 personer kan komma att sägas upp från MittMedia

MEDIAKRIS. Under de närmaste två åren kan den stora mediakoncernen MittMedia komma att säga upp 422 av sina 555 journalister.

MittMedia

En av Sveriges största mediakoncerner, Mittmedia som äger 19 morgontidningar där i bland Dalarnas tidningar, Hela Hälsingland och Gefle dagblad, kan under de närmaste två åren komma att avskeda 75 procent av sina journalister. Detta innebär att 422 av deras 555 journalister kan bli uppsagda.

Enligt ett av koncernens förslag ska lokaltidningarna bli gratistidningar och bara komma ut några gånger i veckan. På orter där Mittmedia har två dagstidningar ska den mindre av dem läggas ner helt och hållet. Dala-Demokraten är alltså en av de tidningar som ligger i farozonen.

Mittmedia har dock ett annat alternativt förslag där nedskärningarna inte är lika drastiska utan där de fortsätter sin satsning på digitalisering samtidigt som papperstidningen skulle fortsätta ges ut men inte varje dag.

Källa:
422 journalister inom Mittmedia kan komma att sägas upp

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om