42-årig kvinna åtalas för åsiktsbrott – ville att våldtäktsmän skulle försvinna

VÄSTERBOTTEN. ”Neger djävlar försvinn”, skrev den 42-åriga kvinnan från Skellefteå på Facebook angående en ovanligt brutal gruppvåldtäkt i Västerås. Efter en anmälan av djurplågaren Tomas Åberg åtalas hon nu för ”hets mot folkgrupp”.

Det var i april förra året som tre somalier dömdes till åtta månaders ungdomsvård vardera efter en gruppvåldtäkt på en 13-årig flicka. Enligt domen ska flickan ha blött kraftigt under våldtäkten, som också filmades av en av somalierna.

En artikel från Fria Tider om domen mot somalierna delades sedan i Facebookgruppen ”Utvisa kriminella invandrare”, varpå en 42-årig kvinna från Skellefteå kommenterade den med orden ”Neger djävlar försvinn”.

Hennes kommentar noterades sedan av den ökände djurplågaren Tomas Åberg på Näthatsgranskaren, som anmälde kvinnan. I sin anmälan skriver Åberg:

Uttalanden på FB får mycket stor spridning, nästan alltid till många tusen människor och är därför extra allvarliga. Det är därför högre straffvärde och sällan ringa brott.

I förhör har kvinnan erkänt att hon skrev kommentaren. Hon berättar också i förhöret att hon själv blev våldtagen för två år sedan och att hon därför ”såg rött” när hon läste artikeln.

Men att hon själv ska ha utsatts för en våldtäkt ansågs inte som något förmildrande för åklagaren Axel Holmberg, som valde att väcka åtal. Under tisdagen inleddes rättegången mot kvinnan, som ifall Tomas Åberg fått sin vilja igenom hade riskerat upp till två års fängelse. Men åklagaren yrkar istället på villkorlig dom och dagsböter.

Dom meddelas den 19 februari.

Källor:
Skellefteå tingsrätt: Mål nr: B1252-18, aktbilaga 9 (FUP)
Skellefteå tingsrätt: Mål nr: B1252-18, aktbilaga 1 (Stämningsansökan)

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
_DH_Fredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Det känns som att världen inte alls är rättvis. Först ska ”den 42-åriga kvinnan” bli kulturberikad. Sedan får hon inte uttrycka sin ångest över att mångkulturen skördar även andra svenska offer, utan straffas för det som regeringens politik har åsamkat henne. Man skulle önska att det var kräket Tomas Åberg som blev kulturberikad istället. Men världen ser som sagt inte rättvis ut. Och det pågår ett krig mot Sverige och svenskarna. Kriga tillbaka!

_DH_
Medlem
_DH_

Det var då att åtala för enormt lite. Två ynka ord – eller tre, enligt henne. Om det är något som ska rendera åtal så är det möjligen brott mot svenska språket. Så här skulle hon ha skrivit istället:

”Negerdjävlar, försvinn!”

Ihopskrivna negerdjävlar, vokativkomma för att ange vem satsen är riktad till och utropstecken för att förtydliga att det är en uppmaning. Möjligen skulle hon kunna ha lagt in en hängsnare-emoji efteråt, också.