35 soldater misstänks ha våldtagit 11-årig flicka

Den israeliska armén har aldrig gjort sig känt för något vidare gentlemannamässigt beteende och de har under de senaste åren skakats av många interna skandaler dels vad gäller ekonomiska oegentligheter, men även sexuella trakasserier. Nu är det dags igen, men denna gång är de begångna osmakligheterna häpnadsväckande.

Så många som 35 israeliska soldater misstänks för våldtäkt på en 11-årig flicka som bodde på en flygbas tillsammans med sin familj i södra Israel. Försvarsadvokaterna hävdar att barnet ljög om sin ålder och att hon samtyckte till sex. Men detta påstående antas inte rädda soldaterna undan åtal, hävdar rättsexperter.

Den lilla information som släppts av militären avslöjar att 17 stridspiloter redan utreds och att utredningen kommer att växa.

Tortyr, våldtäkter och krigsförbrytelser verkar vara kännetecknen för Israels krigsmakt, tillika deras främsta bundsförvanter USA. Man kan ju denna gång ge regeringen rätt i att de stoppade det svenska flygvapnets medverkan i en övning där även stridsflyg från Israel skulle deltaga. Man kan även fråga sig hur en sådan sak som denna över huvud taget kan ske i vad som av världssamfundet anses som en av de stora demokratierna och försvararna av mänskliga rättigheter.

Kanske det kan ha något att göra med vad man kan läsa i Talmud, judarnas heliga bok, Sanhedrin 54b där det står att ”En jude får ha samlag med ett barn så länge barnet är över nio år.”

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments