31 år sedan Robert Jay Mathews dog

KAMP. Idag är det 31 år sedan den nationalistiske frihetskämpen Robert Jay Mathews dog i strid.

mathews

Robert Jay Mathews, även känd som Bob Mathews, föddes den 16 januari 1953 och dog den 8 december 1984 i strid med amerikanska agenter.

1983 grundade Mathews organisationen Brüder Schweigen, mer känd som The Order. Brüder Schweigen var en revolutionär och nationalistisk organisation som strävade efter att krossa den amerikanska staten och ersätta den med en ny vit stat. Detta för att säkra den vita rasens överlevnad.

Organisationen blev bland annat känd för att genomföra spektakulära och lyckade rån mot judiska banker och porrbutiker för att bygga upp organisationens ”krigskassa”.

mathews1_ny

Det var denna kamp som till slut ledde till Mathews död. En förrädare inom organisationen hade tipsat FBI, vilka lyckades spåra upp Mathews den 7 december 1984. Dagen efter dog han i strid med amerikanska agenter som efter att de inte lyckats skjuta Mathews tände eld på huset han befann sig i.


Ett välkänt tal som Robert Jay Mathews höll inför den nationalistiska organisationen National Alliance.

Ursprungligen publicerad på Frihetskamp.net.

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om