3000 angrepp mot kristna mål i Europa under 2019

EUROPA. Under 2019 skedde runt 3 000 angrepp mot kristna kyrkor och symboler i Europa, vilket gjorde det till ett rekordår för kristfientliga attacker.

Under 2019 skedde varje dag i genomsnitt tre attacker mot kristna mål i Frankrike. Bilden visar branden i Notre Dame i Paris i april 2019. Foto: Manhhai (CC BY 2.0).

En våg av angrepp mot kristna sköljer över västra Europa, där kristna kyrkor och symboler på daglig basis attackerades under 2019.

Under 2019 blev omkring 3 000 kristna kyrkor, skolor, kyrkogårdar och monument i Europa utsatta för vandalisering, stölder eller förstörelse, vilket gjorde det till ett rekordår för kristfientliga attacker i Europa.

Företeelsen är vanligast i Frankrike där i genomsnitt tre kyrkor, skolor, kyrkogårdar eller monument vandaliseras, vanhelgas eller bränns ner varje dag.

I Tyskland sker enligt polisrapporter i genomsnitt två angrepp på kristna kyrkor per dag.

Det är även vanligt att kristna kyrkor och symboler angrips i Belgien, Storbritannien, Danmark, Irland, Italien och Spanien.

Gärningsmännen för angreppen – som till exempel omfattar bränder, nersmetning med avföring, stölder, urinering, satanism, klottring och så vidare – grips sällan.

Om en förövare väl grips, så censurerar både polis och medier ofta information om identitet och etnisk bakgrund på personerna. Många påstås lida av ”psykisk sjukdom” varför brotten inte kategoriseras som hatbrott.

Ökningen av hatbrott mot kristna i Frankrike och Tyskland har sammanfallit med den senaste tidens massinvandring till Europa.

I Spanien utförs angreppen mot kyrkor och kristna symboler huvudsakligen av anarkister, radikala feminister och andra typer av vänsteraktivister som vill ta bort kristna symboler helt från det offentliga rummet.

Attackerna mot kristna mål ägnas oftast mycket lite utrymme i medier.

Källa:
Bølge af ødelæggelser skyller ind over de kristne i Europa – kom samtidig med den store indvandring

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
nordboVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

Och våra PK präster håller i facklorna –

nordbo
Medlem

I väntan på att vissa kyrkor ska ”återställas” så ägnar sig dessa fackelbärare åt att hålla färgen och ägna sig åt dekadens istället.

nordbo
Medlem

När den inre terrorismen började härja i Tyskland på 30-talet så blev man tvungen att internera/deportera/ och stegvis repatriera av det folkslag som inte hör hemma där.(internerandet gällde även från sina egna förvirrade led med)

Var väl Himmler som sa ”att Finland kommer bli den sista homogena utposten” – det finns homogent inom varje Europeiskt land men det gäller att föra dem samman,framförallt i Norden – och det är det som Nordiska Motståndsrörelsen gör.