30 september: Garaget i Göteborgs polishus byggs om till arrest

INRIKES. Inför demonstration nästa helg i Göteborg har polisen nu börjat bygga om sitt garage till en arrest.

Göteborgspolisen bygger nu om sitt garage inför demonstrationen i Göteborg nästa helg. De kommer att bygga ett 60-tal gallerburar med plats för sammanlagt 350 personer.

— Hela garaget byggs om till förvaring. Det kommer att få plats fem personer i varje bur. Jag tycker det ser väldigt proffsigt ut, säger en källa till Aftonbladet.

Källan ska även ha berättat att många av de poliser som var med under EU-toppmötet 2001 nu inte vill jobba den 30 september. Detta eftersom att polisens insats då slutade med kaos och en sönderslagen stad.

— Det är med tanke på de spår som kravallerna 2001 satte, säger källan.

Tommy Nyman som är polisens presstalesman i region Väst säger sig varken kunna bekräfta eller dementera uppgifterna rörande garagearresten. Det enda han kan uttala sig om är att bilarna i garaget har flyttats utomhus.

— Vad garaget ska användas till kan jag inte svara på, säger han.

Hur många poliser som kommer att vara i tjänst nästa lördag är dock någonting som polisen inte vill gå ut med. Däremot så har förstärkningar från flera delar av landet kallats in för att assistera vid demonstrationen.

Källa:
Polishusets garage byggs om till arrest inför nazistdemonstration

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments