30-årig man kränkte Muhammed på Facebook – döms till döden

UTRIKES. En 30-årig man från Pakistan har dömts till döden efter att han kränkt profeten Muhammed i ett flertal inlägg på Facebook.

30-årige Taimoor Raza har dömts till döden efter att han publicerat nedsättande inlägg på Facebook om profeten Muhammed, hans fruar och följeslagare.

Raza greps med ”hatfulla” budskap på sin mobiltelefon i staden Bahawalpur av en antiterroristpolis. Raza tillhör en shiamuslimsk minoritet och i rätten, som hölls i ett fängelse i Bahawapur, anklagades han för ”hatbrott” mot den sunnimuslimska sekten Deobani.

Taimoor Raza har nu överklagat domen.

Att förolämpa islams profet Muhammed är ett allvarligt brott i Pakistan och just nu inväntar ett dussintal människor sina dödsstraff för att just ha förolämpat profeten. Detta är dock första gången som en person ska avrättas för att via sociala medier ska ha förolämpat Muhammed.

Källa:
Pakistan sentences man to death for blasphemy on Facebook

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments