Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Statlig vaccinering skadar flickor

Efter en flera års landsomfattande kampanj har det omtalade vaccinet Gardasil, som ska skydda mot livmoderhalscancer, blivit en del av ett statligt vaccinationsprogram, vilket kommer att erbjudas för flickor som är 11-12 år. Rapporter om skador har redan kommit in.

Motståndsrörelsen på Degeberga marknad

Under helgen fanns Svenska motståndsrörelsen representerad med marknadsplats på Degeberga marknad i Kristianstads kommun. Här följer ett reportage från Simon Lindberg som var på plats under helgens aktivitet. 

Flygblad Stockholm

Fredagen den 6 juli var aktivister vid Enskedefältet i Stockholm för att sprida Motståndsrörelsens budskap. Under aktiviteten delades det ut ett par hundra flygblad till de boende i området.

Uttryckte sanningen – fick underkänt i biologi

En elev i Nynäshamn underkändes i biologi eftersom hon uttryckt att homosexualitet är onormalt. Den underkända eleven gick i åttonde klass och ifrågasatte betyget. Läraren motiverade då sitt tilltag med att läroplanen fastslår att elever måste visa respekt för olika “samlevnadsformer”. “Elevens föräldrar anmälde fallet till Skolinspektionen”, rapporterar SVT. Men Skolinspektionen ändrade inte betyget utan beklagade […]

Pappan till våldtagen dotter fördömer “manifestation mot rasism”

BOLLNÄS Pappan till den 18-åriga flickan som våldtogs i Bollnäs har gått ut med ett uttalande. Han fördömer en ”manifestation mot rasism” som ska ske på fredag i staden. ”Det kom som ett slag på käften när vi fick höra om detta”, skriver han.

Politisk strid över judisk och muslimsk könsstympning

Häromveckan förbjöd en domstol i Köln religiöst motiverad könsstympning, så kallad omskärelse, av barn. Domstolen ansåg att omskärelse är detsamma som att tillfoga allvarlig kropsskada. Domen kom efter att en fyraårig pojke blivit omskuren och några dagar senare drabbats av kraftiga blödningar.