20-åring begärs häktad för moskébrand

BROTT. En 20-årig man som suttit anhållen misstänks för moskébranden i Örebro begärs nu häktad. Han är även misstänkt för förberedelse till mordbrand fyra dagar tidigare.

Det var under natten till tisdagen som en brand utbröt i moskén i den invandrartäta orten Vivalla i Örebro. En 20-årig man greps under tisdagen misstänkt för branden och har suttit anhållen sedan dess.

På en presskonferens under tisdagsförmiddagen sa polisområdeschef Bo Andersson att polisen inte ser några politiska motiv bakom branden.

— I nuläget ser vi inte några politiska eller religiösa motiv till det här brottet, och polisen avstår från alla spekulationer om motivbilder, sa han då.

Under fredagsmorgonen begärdes den 20-årige man häktad misstänkt för grov mordbrand. Förutom moskébranden misstänks mannen även för förberedelse till mordbrand. Brottet ska ha inträffat fyra dagar tidigare och som brottsplats anges en tobaksbutik i Örebro.

Källa:
20-åring misstänks för moskébranden

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om