18 miljoner till folkutbytesprojekt inom näringslivet

MASSINVANDRING. Regeringen har tilldelat 18 miljoner kronor till ett projekt som går ut på att försöka finna ”kompetens” hos nyanlända främlingar och ge dessa snabbspår till eget företagande. Det hela är en satsning som enligt de styrande ska ”främja integrationen av nyanlända” och ”öka mångfalden i näringslivet”.

damberg

Damberg anser att snabbfil för främlingar är precis vad Sverige behöver.

Som en del i vårändringsbudgeten tilldelade regeringen 18 miljoner kronor till ett projekt som går ut på att försöka finna ”kompetens” hos nyanlända främlingar och ge dessa snabbspår in det svenska näringslivet. Man vill ge främlingarna förtur gällande företagsberedande insatser. Detta ska enligt de styrande ”främja integrationen av nyanlända” och ”öka mångfalden i näringslivet”.

— Snabbspår för nyanlända företagare är precis den typ av insatser som Sverige behöver för att främja integrationen av nyanlända. Dessutom skapar det nya jobb och ökar mångfalden i vårt näringsliv. Det bidrar till både innovation och utveckling säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

En lång rad svenska stiftelser och företag som lovat hjälpa till med folkutbytet genom detta projekt har åtnjutit finansiering genom regeringens försorg. Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöv ser stora möjligheter med denna satsning och hon tror att man genom detta tillvägagångssätt kommer att finna ”värdefull kompetens”.

— Vi ser möjligheten både till att nya företag startas och att befintliga företag får tillgång till värdefull kompetens, säger Nordlöv.

Mer ingående hur dessa ”värdefulla kompetenser” gestaltar sig hos främlingarna framgår inte av regeringens pressmeddelande om det hela.

Källa:
Fler snabbspår för nyanlända företagare

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments