18-årig norrman dödad av afghan

MÅNGKULTUR. I lördags kväll blev en 18-årig norrman ihjälstucken i Vadsö. En misstänkt gärningsman greps några timmar senare med kniven som användes i dådet. Den misstänkte är en 17-årig afghansk man med tillfälligt uppehållstillstånd som kom till Norge under 2015.

Det var lite före klockan tio under lördagskvällen som polisen i Finnmark fick larm om en knivskärning i en matvarubutik i Vadsö. Offret, som arbetade i butiken, var den 18 år gamla Håvard Pedersen. Han avled senare av sina skador.

Efter ett stort polispådrag där bland annat helikopter användes så kunde en 17-årig man gripas nästan fyra timmar efter knivattacken. Han ska då även ha innehaft kniven som användes i dådet.

– Det finns ingen känd relation mellan den avlidne och offret och polisen har ännu inte bildat sig en uppfattning om orsak eller motiv till händelsen. Det kommer förundersökningen försöka att reda ut, sade chefen för Varanger polisdistrikt, Unni P. Stock, i ett pressmeddelande på söndagsmorgonen.

Den dråpmisstänkte 17-åringen har tillfälligt uppehållstillstånd i Norge och kom som ensamkommande från Afghanistan under 2015.

Källor:
https://www.tv2.no/nyheter/9972925/
https://www.tv2.no/nyheter/9973253/

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
3 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Karl AKlausStefanDen-KristneSlipsen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Efter att ha kommit hit till Norden så har afghanerna verkligen börjat utmärka sig som ett av världens sämsta folk – vid sidan om judarna, somalierna och zigenarna. De är så mord- och våldtäktsbenägna.

Visserligen är negrerna värre, men då de inte tillhör människosläktet så kan man inte kalla deras stamuppdelningar ”folk”.

Karl-Путин A
Medlem

Jag kommer ihåg den gamla goda tiden när en afghan var en rashund, alltså ett riktigt fyrbent djur. Idag förknippar jag ”afghan” med kriminella tvåbenta djur, eller snarare odjur; inga djur beter sig som de.

Slipsen
Medlem

Massinvandringen är skadlig för alla, främst nordbor här i Norden och alla regimer i Norden är folkförrädare! Det är ett medvetet och överlagt folkmord på oss nordbor, vilket är vidrigt. De samarbetar med germanofobiska judar för silvermynt och glamour. Fy fan!

Stefan
Medlem

Och en evig tystnad från de vidriga batikhäxorna närderas små älsklingar begår mord och våldtäkter.

Klaus
Medlem

Ras-och kulturfrämlingar gör vad den tyska Wehrmacht inte gjorde i Norge efersom Wehrmacht var inte antinordisk rasistisk och var inte i Norge för att förinta det norska folket.