17-åring från Vietnam misstänks för mord på svensk småbarnsmamma

SVERIGE. Under tisdagen strax efter klockan tio på förmiddagen fick polisen in ett larm om en svårt skadad kvinna på Bergsgatan i Sundsvall. Kvinnan ska ha utsatts för grovt våld och avled senare på sjukhus. En 17-åring från Vietnam ska ha erkänt mordet.

imgo

Kvinnan på bilden tros vara den 25-åriga småbarnsmamman som mördades i Sundsvall.

Samtidigt som politiker och proffstyckare som Magnus Betnér påstår att Sverige aldrig varit tryggare mördas och skändas svenska kvinnor på löpande band. Sverige har på kort tid drabbats av fega kvinnofridsbrott som till exempel det tragiska fallet kring Lisa Holm, som hittades mördad i juni och där mördaren tros vara en 35-årig litauisk man, eller mordet i Upplands Väsby där en 21-årig kvinna hittades mördad på ett löpspår eller den mångkulturella gruppvåldtäkten som skedde i Ludvika härom veckan. Senast i augusti rapporterade vi här på Nordfront om ett mångkulturellt mord som skedde på IKEA i Västerås då en mamma och hennes son fick sätta livet till då de höggs ner av en eritreansk man som bara några timmar tidigare fått besked om att han skulle utvisas ut ur Sverige.

Nu har det återigen hänt, denna gång är det en 25-årig småbarnsmamma som blivit mördad i Sundsvall. Under förmiddagen i tisdags ska polisen ha fått in ett larm om att det låg en skadad kvinna på Bergsgatan i Sundsvall. När polisen kom till platsen uppvisade kvinnan vissa livstecken men dödsförklarades senare på sjukhuset.

En stund efter att larmet inkommit till polisen ska en 17-årig man ha klivit in på polisstationen i Sundsvall och sagt att han begått mordet på kvinnan. Enligt vittnen ska mannen ha lagt fram en blodig kniv och erkänt brottet. Den 17-årige misstänkte mördaren tros vara Thanh Hien Ngyen, som kom till Sverige 2004 och beviljades svenskt medborgarskap 2009.

Hien Ngyens advokat, Fredrik Burwall, säger att hans klient inte förnekar till brottet och enligt polisen finns det ingen koppling mellan tonåringen och småbarnsmamman. Den 25-åriga kvinnan som mördades fick barn för ett och ett halvt år sedan. Hon kommer ursprungligen från Östersund men flyttade till Sundsvall där hon har studerat på Mittuniversitetet.

För 17-åringen väntar nu en rättsmedicinsk undersökning. Då mycket tyder på att den unge mannen inte är psykiskt frisk finns det en överhängande risk att han av Sverige döms till vård istället för något straff.

Källor:
Sundsvalls tingsrätt: Mål nr B 1797-15
17-åring misstänks för mord på kvinna i Sundsvall

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om