16-åring fälls för att ha skjutit en vaktmästare

BROTT. Domen har nu fallit mot den ”16-åring” som besköt en vaktmästare i Malmö i februari i år

Tingsrätten i Malmö har dömt 16-åringen som i februari i år sköt en väktare som röjde snö i centrala Malmö för försök till mord och narkotikabrott till 3 års sluten ungdomsvård. Det var ett under att vaktmästaren överlevde efter att ha träffats av fyra skott, ett i huvudet, ett i benet och två i ryggen.

Bevisningen i målet var omfattande och bestod bland annat av ett vittne som iakttog händelsen, skospår, mobilrörelser och partiklar på 16-åringens kläder som var av samma typ som från de avlossade patronerna. Bevisningen var enligt tingsrätten tillräcklig för att döma 16-åringen i enlighet med åtalet.

Att påföljden stannar vid tre års sluten ungdomsvård beror på att 16-åringen endast var 15 år när gärningen begicks och därmed ligger nära gränsen för när ett barn överhuvudtaget får dömas till påföljd. Från en sluten ungdomsvård är det dock inte möjligt att bli villkorligt frigiven.

Källa:
16-åring döms för mordförsök

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments